Luis Lorenzo

Fan pública l'herència de la tieta Luis Lorenzo, morta enverinada

Luis Lorenzo està en llibertat amb càrrecs

Luis Lorenzo continua ocupant l'interès mediàtic després de detenir-lo. Va ser divendres passat 27 de maig quan l'actor va ser posat a disposició judicial amb la seva dona. Acusaven el matrimoni d'haver assassinat Isabel, familiar d'ella, per poder cobrar el seu testament.

Un llegat que ara ha sortit a la llum i que seria l'objectiu de la parella i la raó per posar fi a la vida de la dona de 85 anys. Luis estava aturat i el motiu econòmic ha cobrat força després de comprovar-se el compte bancari de la víctima i conèixer les propietats que tenia al seu nom.

Luis Lorenzo acusat de voler els béns de la víctima

Isabel era una dona gran que va confiar en la seva neboda Arancha per passar uns dies gaudint del sol i les altes temperatures de Madrid. Enrere deixava la freda Astúries sense pensar que mai tornaria a casa seva.

José María, germà d'Isabel, tenia clar que alguna cosa no anava bé. Feia temps que no aconseguia parlar amb ella i, mesos després, va saber que havia mort. Les sospites li van fer demanar una autòpsia que va revelar la presència de substàncies tòxiques al seu organisme.

Luis Lorenzo somrient
Luis Lorenzo podia disposar dels béns de la dona després de la seva mort | Catalunya Diari

La dona podria haver estat assassinada i tot apuntava Luis Lorenzo i la dona d'aquest. Pel que sembla, la situació econòmica del matrimoni no era bona i Isabel representava la seva oportunitat de millorar. Posseïa un temptador llegat que, segons expliquen, va ser el motiu perquè el matrimoni decidís assassinar-la.

Una hipòtesi que mantenen els familiars i els amics d'Isabel, i també el jutge, ja que ha bloquejat l'herència. Així les coses, Arancha Palomino, nomenada hereva universal mesos abans de morir la seva tieta, no heretarà, de moment, els béns de l'anciana.

Dos homes firmant un document
El patrimoni podria haver estat el motiu de Luis Lorenzo per assassinar-la presumptament | Catalunya Diari

Fins que no s'aclareixin els motius de la mort d'Isabel, el jutge no autoritzarà el cobrament del llegat esmentat. Ara, han sortit a la llum els béns que la suposada víctima va deixar al testament a la seva neboda.

Segons José María, la seva germana va deixar a Arancha uns 60.000 euros, un pis a Grado (Astúries), i diverses finques rústiques, sense gaire valor, segons els veïns.

Luis Lorenzo està en llibertat amb càrrecs

L'enrenou ha estat màxim. Luis Lorenzo va ser detingut divendres passat 27 de maig amb la seva dona. Després de la seva declaració i la de diversos testimonis, finalment tots dos van quedar en llibertat amb càrrecs i s'han de presentar als jutjats cada setmana.

Totes les sospites recauen sobre l'actor, que havia acollit a casa seva Isabel. Els veïns asseguren que se sentien crits i discussions amb la dona i el matrimoni podria ser acusat de «desatenció i maltractament psicològic».

Imatge d'uns agents de policia.
Luis Lorenzo està sent investigat | Cedida

El bloqueig del testament és una evidència de què el jutge té les seves sospites sobre la implicació del matrimoni en la mort de la tieta. La família creu fermament que va ser un crim, malgrat que els investigadors asseguren que es va poder ocasionar a causa d'un accident o a alguna cosa aliena a l'actor i la seva dona.

L'autòpsia va revelar la presència de cadmi i magnesi en altes dosis. Arancha va assegurar que això podria ser degut a aliments en mal estat o un medicament, negant així la seva implicació en la mort de la seva tieta.

No obstant això, resulta molt sospitós que, mesos abans de morir, Arancha fos nomenada hereva universal. Això, sumat que els germans de la víctima no poguessin parlar amb ella, fa que els indicis augmentin.

De fet, la família assegura que Isabel estava «segrestada» i que es van assabentar de la seva mort quan va veure la seva esquela. De moment, la investigació segueix el seu curs i Luis Lorenzo s'ha acollit al seu dret a no declarar.