Quim Masferrer entrevista un home en un capítol d'El Foraster

Quim Masferrer, sense paraules amb el testimoni d'en Carles: «Em volia suïcidar»

'El Foraster' a Sant Ramon, a la Segarra, va estar marcat per la colpidora història d'en Carles: «Vaig estar vuit mesos en un hospital amb una gran depressió»

'El Foraster' s'ha convertit en un dels imprescindibles de TV3. Un programa que acull a tothom, d'aquells sense mitges tintes. Quim Masfarrer ha aconseguit fer de l'espai un perfecte abocador d'històries de tota mena. De divertides i hilarants, però també de tristes i emocionants. 

Ahir Quim Mesfarrer visitava Sant Ramon, a la comarca de la Segarra. En aquest municipi al voltant d'un imponent monestir medieval, el còmic coneixeria en Carles, un home que el faria emocionar de valent. 

«Feia quatre anys que buscava feina i no en trobava. Jo sóc soldador i no en trobava. Se m'havia acabat l'atur i se m'havia acabat tot», començava dient l'home abans de confessar que just acabava de superar una forta depressió. 

«Estic en una casa d'acollida. Vaig tenir problemes, per una xicota... intent de suïcidi. Fa tres anys de tot plegat, vaig estar vuit mesos en un hospital amb una gran depressió», explicava.

Masferrer, emocionat

La colpidora revelació de l'home, treballador d'una granja de vedells, va deixar en fora de joc a Masferrer. Posteriorment, ja al monòleg final, el presentador d''El Foraster', acabaria agraïnt a en Carles que fos tan "valent" d'explicar obertament una història com aquesta. 

«Carles que bé que hagis trobat feina. Ets un valent. Un valent per explicar-nos sense por que vas caure en una depressió i que fins i tot et va portar a un intent de suïcidi», deia el mateix Masferrer. 

Finalment, era ell mateix qui assegurava que explicar-ho sense embuts podia servir de referència per altres persones que trevessen el mateix problema de salut mental. «Parlar-ho obertament t'ajuda a tu, però estic convençut que les teves paraules també poden ajudar a més gent», explicava. 

La insuperable història d'en Carles, com no podia ser d'altra manera, arribava a les xarxes socials. A Twitter, eren molts els usuaris que elogiaven l'home per parlar amb aquesta franquesa sobre un problema de salut mental. 

«En Carles, un exemple»

«En Carles, un gran exemple de valentia i superació donant visibilitat als seus problemes de salut dels quals se'n pot sortir amb el suport i l'ajuda, més necessària que mai, en aquests moments. Parlar-ne i compartir-ho també ajuda», deia un.

«Les paraules d’en Carles avui seran la llum de tots els que com ell, pateixen o han patit problemes de salut mental», explicava un altre usuari de Twitter.