Primer pla de Quim Masferrer, enfilat al camió-escenari de 'Moltes Gràcies', durant el seu xou a Pineda de Mar

Quim Masferrer torna el pròxim dilluns a TV3 amb la vuitena temporada de 'El foraster'

El programa, que ocupa el lloc de 'Merlí Sapere Aude', visitarà, entre altres municipis, Rellinars, l'Estany, la Nou de Gaià o Perafita

Quim Masferrer torna aquest pròxim dilluns a TV3 —a partir de les deu de la nit— amb l'estrena de la vuitena temporada de 'El foraster', ocupant l'espai en la graella l'espai que deixa 'Merlí Sapere Aude', que el passat dilluns va emetre el darrer capítol de la primera temporada de la sèrie. En el primer programa d'aquest curs, Masferrer gaudirà de la festa major de l'Estany, el municipi més elevat de la comarca del Moianès.

Segons ha explicat la televisió pública catalana, la nova temporada de 'El foraster' també visitarà Rellinars, a la comarca del Vallès Occidental, on Quim Masferrer coneixerà el set vegades campió del món de trial, Jordi Tarrés. A Osona, 'El foraster' coneixerà Perafita i les seves coques, on també descobrirà una de les històries més emocionant de la temporada. Així mateix, el programa anirà fins a Olivella, al Garraf, on Masferrer visitarà l'únic monestir budista que hi ha a Catalunya, mentre que 'El foraster' trepitjarà per primera vegada la comarca del Tarragonès, on visitarà la Nou de Gaià.

Un episodi especial clourà la temporada

La vuitena temporada del programa també farà la seva primera visita a les comarques del Vallès Occidental i el Baix Penedès, entre altres. El darrer capítol de la temporada, segons ha explicat TV3, serà un especial gravat durant el confinament, els mesos de març, abril i maig. En aquesta entrega especial, Quim Masferrer contacta telemàticament amb algunes de les persones que ha conegut durant el programa per saber com viuen el confinament i com està afectant la pandèmia als seus municipis. 

Entre els vells coneguts amb què 'El foraster' contacta hi ha veïns de Cadaqués, Gisclareny, Llívia, Castellfollit del Boix, Vimbodí i Poblet, del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs, així com les monges de clausura del monestir de Sant Daniel de Girona.

Una setena temporada de rècord

'El foraster', un dels programes amb més èxit de la graella de TV3, es va estrenar el setembre de 2013 amb una primera temporada de 12 capítols, que va registrar una audiència mitjana de 614.000 espectadors, amb un 19,5% de quota de pantalla.

Durant les set temporades del programa, ha mantingut una quota de pantalla superior al 17%, arribant al seu màxim en la setena, emessa entre novembre de 2019 i gener de 2020, amb un 24,7 de 'share' i 654.00 espectadors.