URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Pilar Rahola defensa el català de Rosalía

La periodista catalana parla obertament sobre la polèmica del 'cumpleanys'

 

Rosalía durant cantant en català | EFE

 

La periodista catalana Pilar Rahola ha parlat de la nova cançó en català de Rosalía al programa Preguntes Freqüents de TV3. Rahola en algunes ocasions ha criticat la cançó per fer servir paraules com 'cumpleanys' en lloc d'aniversari.

El català de Rosalía en el punt de mira

Durant el programa de TV3, la periodista ha defensat la cantant catalana, que està triomfant amb la seva nova cançó en català. Rahola també ha criticat a aquelles persones que carreguen contra Rosalía per no tenir un català perfecte. «El català és un idioma que ha patit les conseqüències de tres segles de repressió, ha estat perseguit, ferit i prohibit. L'Estat sempre l'ha intentat aniquilar. L'idioma pot estar malmès en alguns aspectes, per això no ho hem de carregar contra la Rosalía», ha declarat la periodista.

Pilar Rahola no es talla

La periodista catalana, coneguda per no tenir pèls a la llengua, no només ha parlat de música i llengua catalana, també ha trobat un moment per fer saber com se sent respecte a la crisi entre els partits independentistes: «Avui no puc estar optimista i espero no desanimar ningú: estem vivint una situació molt patètica, trista i inacceptable», ha reconegut.

La periodista Pilar Rahola, durant la seva intervenció a 'FAQS' | TV3

 

El 'cumpleanys' de Rosalía

'Milionària', la cançó en català de Rosalía ja acumula més de 10 milions de visualitzacions a Youtube, un autèntic èxit. Malgrat aquest gran impacte, aquest tema ha generat certa polèmica, ja que la cantant en algunes ocasions no ha fet un ús adequat del català i ha fet servir paraules com 'cumpleanys' en lloc d'aniversari. Les xarxes han estat les causants principals del desencadenant de la polèmica lingüística. Alguns dels fans s'han mostrat dolguts per l'error, mentre que també hi ha uns altres que la disculpen.

Rosalía i el seu tema 'Milionària' | rosalía

 

També et pot interessar...