Recull de les 10 sèries d’HBO que no et pots perdre

Descobreix les produccions d’aquesta cadena que has de veure abans de morir

HBO tienes muchas de las mejores series de la historia.
Algunes de les millors sèries del planeta són a HBO | HBO

Amb un nombre de subscriptors que supera els 25 milions, HBO és una de les cadenes per cable més cèlebres de tot el món. Això no és gens estrany, perquè molta gent pensa que aquesta emissora de sèries és la millor que hi ha, sobretot gràcies al fet d’haver produït gran part de les sèries més mítiques de la història televisiva.

Les produccions que emet normalment tenen una gran qualitat en tots els aspectes i, a més, les millors sèries que té consten de personatges complexos i trames profundes. Tot seguit, t’ensenyarem un recull de les millors 10 sèries que ha emès HBO i que no pots perdre’t.

Les sèries d’HBO que has de veure

En el cas que elaboréssim una classificació amb les sèries més interessants de tots els temps, sense que fossin d’un canal concret, l’encapçalarien moltes de les sèries produïdes per HBO. Per aquesta raó, els cinèfils de debò estaran encantats amb aquest rànquing de les sèries imprescindibles d’HBO.

La selecció, com en qualsevol cas, es fonamenta en les crítiques del públic —especialitzat i general—, en les puntuacions de diverses pàgines com ara Filmaffinity o IMDB i, finalment, en la valoració personal de l’autor d’aquest article.

10. Westworld, 2016-actualitat

Molts pensen que ‘Westworld’ succeirà la cèlebre sèrie ‘Joc de Trons’. Encara que no podem dir de moment si estarà a l’alçada, cal destacar que la seva primera temporada ja ha fet que quasi tothom que la miri es tregui el barret.

Arriba la versió 2.0 del popular gènere dels indis i vaquers, amb la mateixa idea que duia en forma de llargmetratge la seva obra homònima —anomenada ‘Almas de metal’ a Espanya, ‘Oestelandia’ a Mèxic i ‘Ànimes de metall’ en català.

 

9. Six Feet Under, 2001-2005

Es tracta d’una producció molt diferent a les altres d’aquest recull. ‘Six Feet Under’ —‘A dos metros bajo tierra’ en castellà— mostra amb molta traça les situacions peculiars que viuen els membres d’una família que no és gens funcional.

La família en qüestió gestiona una funerària, i això provocarà algunes situacions tràgiques i ben singulars. Encara que l’aposta és senzilla, la seva qualitat és òptima a causa de totes les emocions que provoca en els espectadors i dels seus personatges profunds.

Finalment, volem remarcar que ‘Six Feet Under’ compta amb un dels finals de sèrie més interessants que mai s’hagin fet. Per tot això, era imperatiu que estigués en aquesta llista.

 

8. Oz, 1997-2003

Es tracta d’una sèrie que té lloc sobretot a Emerald City. Encara que sona a nom de ciutat, en realitat es tracta del quart nivell d’Oswald State Correctional Facility, que és una presó altament segura.

La seva història no només ens mostra de manera impactant tot allò que passa dins de la presó i que constitueix una crua realitat sinó que, a més, vol criticar el sistema de presons dels Estats Units, que en comptes d’aconseguir reformar els presos els converteix en monstres.

Igualment, toca el tema de la pena de mort i la seva moralitat, i es veuen les disjuntives entre el càstig i la pietat, quelcom força innovador en una sèrie i que l’ha ajudat a esdevenir una de les més recomanables d’HBO.

 

7. Roma, 2005-2007

Aquesta sèrie ens permet descobrir de manera fascinant la història de Roma, des del període de la República fins a la seva consagració en Imperi.

Es tracta d’una de les sèries que més diners ha costat de tots els temps, sobretot per tots els actors i espais implicats. Perquè ens en puguem fer a la idea, cal destacar que hi va haver més de 350 actors que participaven alhora en una única escena, en espais que arriben als 20.000 metres quadrats d’extensió. Produir les seves dues temporades, amb un total de 22 capítols, va costar 100 milions de dòlars.

No es tracta únicament d’una de les sèries més interessants que es poden veure a HBO, sinó que les persones que gaudeixin amb aquest gènere trobaran que és una de les millors sèries que hagin vist mai.  

 

6. Boardwalk Empire, 2010-2014

Aquesta producció inspirada en el llibre ‘Boardwalk Empire: The Birth, High Times and Corruption of Atlantic City’ parla d’uns esdeveniments molt colpidors que van tenir lloc a Atlantic City. El productor de la mítica ‘Els Soprano’, ni més ni menys, va ser l’encarregat d'adaptar la història del llibre a la televisió.

Els seus 56 capítols giren al voltant d’un entramat molt complex de polítics, gàngsters, corrupció i agents del govern que mostra a la perfecció una de les èpoques més fosques d’aquesta ciutat situada a l’estat de Nova Jersey.

L’èxit de la sèrie es va poder veure ben aviat: l’endemà d’haver emès el capítol pilot, va anunciar que faria una segona temporada, i la producció va guanyar un Globus d’Or, més de 50 Emmys i dos premis SAG, sobretot gràcies a la interpretació magistral del gran actor Steve Buscemi.

 

5. True Detective, 2014-actualitat

Aquesta sèrie ha de demostrar encara tot el seu valor. Tot i que la seva segona temporada no va arribar a l’alçada de la primera, cal remarcar que ha creat molt de ‘hype’.

Quan es va acabar la primera temporada, el fenomen va ser tan gran que els seus directors van dir que a la segona no seria viable complir totes les expectatives dels seus fans i, fins i tot, es va arribar a instaurar «efecte True Detective» com a terme.

Difós pels fans, aquest concepte es refereix a la situació que es produeix quan la primera temporada d’una sèrie és tan increïble que no es pot superar, ni tan sols igualar, amb la segona.

 

4. Germans de sang, 2001

Es tracta d’una minisèrie que probablement és la sèrie bèl·lica més bona que s’hagi fet fins ara. Representa, amb crueltat i fidelitat, la guerra i totes les vivències per les quals passen els soldats, unes persones que també —com tothom— tenen família, somnis i pors. Ara bé, sovint les guerres acaben amb els dos primers i fan que apareguin les últimes.

 

3. Joc de trons, 2011-actualitat

La insígnia de les sèries produïdes per HBO avui en dia és ‘Joc de trons’. Es tracta d’una producció que ha superat qualsevol rècord dels darrers anys.

Tot i que ja s’estigui acabant la història d’aquest món de fantasia trepidant, la sèrie sempre serà recordada com una de les millors de la cadena HBO però també del planeta. I és que té tots els ingredients: amor, estratègia, traïció, guerres, moltes morts, moments per recordar, una gran qualitat de guió i d’imatge, girs de trama i tot un seguit d’esdeveniments que fan vibrar tant les xarxes socials com els seus seguidors.

Per a molts, es tracta d’una sèrie simplement perfecta, que ha sigut capaç d’acompanyar una generació completa d’espectadors.

 

2. The Wire, 2002-2008

És gairebé del tot segur que la producció més densa de totes les d’aquest recull de sèries memorables d’HBO és ‘The Wire’.

Es tracta d’un entramat policial amb una trama molt intricada i cuidada que ens ensenya dos mons que, de manera recurrent, van xocant: el de les autoritats policials i el de les bandes urbanes.

Sobretot, la van aclamar perquè aconseguia ensenyar —amb gran fidelitat i sinceritat— la realitat dels cossos policials i els processos que segueixen per tal de dur a terme les detencions dels sospitosos.

Ara bé, cal remarcar que no és una sèrie que pugui agradar a tothom, perquè a vegades pot acabar resultant massa lenta i complexa. Això no obstant, sempre conté una dosi molt alta de reflexions, i ens ensenya que només podem assaborir la qualitat sense presses.

 

1. Els Soprano, 1999-2007

No cal presentar aquesta producció. La televisió desconeixia el significat d’una bona sèrie fins que ‘Els Soprano’ van aparèixer a la petita pantalla.

Aquesta obra mestra, que consta de 6 temporades dividides en un total de 86 episodis, va esdevenir una de les sèries més apreciades tant pels espectadors com per la crítica, sobretot gràcies al seu guió magistral.

Sens dubte, una sèrie imprescindible d’HBO que hauries de veure durant la teva vida.


Comentaris

envia el comentari