IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Alfred i Amaia representaran Espanya al Festival d'Eurovisió 2018

La cançó s'ha decidit aquesta nit

Imagen de los finalistas de 'Operación Triunfo'.
Els 5 finalistes d''Operación Triunfo' 2017. | rtve

TVE ha celebrat aquesta nit la gala especial d''Operación Triunfo' que havia d'escollir un representant per a Espanya a la pròxima edició del Festival d'Eurovisió, i finalment, Alfred i Amaia han guanyat la batalla als seus companys amb la cançó «Tu canción» i viatjaran a Lisboa.

El pròxim mes de maig, l'artista haurà de viatjar a la capital de Portugal després que Salvador Sobral guanyés l'edició de l'any del festival. De fet, la seva germana, Luisa Sobral, amb qui va co-escriure la cançó guanyadora, ha estat entre els membres del jurat d'aquesta nit.

La gala ha respost l'expectació creada al voltant d'aquest procés per escollir representant, que va començar a créixer quan es va anunciar que els cinc finalistes d''OT' —que finalment han estat Amaia, Aitana, Alfred, Míriam i Ana Guerra— competirien per aquest privilegi.

Dimarts passat, després de conèixer-se els finalistes, es van presentar els diferents temes candidats a representar Espanya: cinc cançons individuals per a cada un dels finalistes; tres duets cantats pels cinc finalistes i Agoney, que va quedar-se a les portes de la final; i una versió especial de la cançó «Camina», l'himne d'aquesta edició d''OT' compost per tots els concursants.

Cançons individuals

«Al Cantar» d'Amaia

Amaia ha estat una de les grans favorites durant tot el concurs —molts la veuen guanyadora— i va rebre la cançó «Al cantar», compost per Rozalén, un tema que tracta els sentiments i les emocions d'un cantant quan interpreta la seva música. 

 

«Que nos sigan las luces» d'Alfred

El català Alfred va rebre el tema «Que nos sigan las luces» de Nil Moliner, el barceloní de 25 anys que va escriure «Hijos de la tierra», un gran èxit a la plataforma Spotify. És un tema pop-rock que parla d'un jove que se sent sol i vol continuar endavant. 

 

«Arde» d'Aitana

Alba Reig, integrant del grup Sweet California, i María Peláez han compost la cançó «Arde» per a Aitana, un tema que parla sobre el racisme i els problemes que se'n deriven en l'actualitat. 

 

«El remedio» d'Ana Guerra

Ana Guerra, l'última que es va assegurar ser finalista, va rebre la cançó «El remedio» de Nábalez, una promesa de la música llatina. El tema és molt addictiu i tot sembla indicar que es pot convertir en un gran èxit aquest pròxim estiu. 

 

«Lejos de tu piel» de Miriam

Miriam ha defensat el tema «Lejos de tu piel» del compositor Steve Robson, que ha arribat a treballar amb grups d'èxit mundial com One Direction. També ha guanyat un Grammy per «Like the water», un sinònim d'èxit per a la concursant gallega.

Les parelles

«Tu canción» d'Alfred i Amaia

Raúl Gómez, jove compositor sevillà de 24 anys, va aportar «Tu canción» feta expressament per a Alfred i Amaia, dos dels concursants que desperten més simpaties d'aquesta edició. La cançó explica un primer amor i els sentiments que es tenen quan es troba aquesta persona. 

 

«Lo malo» d'Aitana i Ana Guerra

Un tema de reggaetón compost per Morgan i Simms i adaptat per Brisa Fenoy al castellà que ha estat una de les sensacions al llarg de tota la setmana. Aitana i Ana Guerra han defensat un tema molt addictiu que invita tothom a ballar i que fins i tot els professors creuen que serà un èxit a l'estiu.

 

«Magia», d'Agoney i Miriam

«Magia» és un tema compost per David Otero 'El Pescao' amb Funambulista i el productor Tato Latorre per a Agoney i Miriam i que destaca pel seu to pop-rock festivaler i que els dos amics han interpretat al començament de la gala.

 

La cançó grupal: «Camina»

Els cinc finalistes han reinterpretat «Camina», el famós tema que van compondre entre tots els concursants però que ha sigut adaptat amb un estil més dinàmic i modern per a aquesta ocasió especial.


Comentaris

envia el comentari