Primer pla del cuiner Alberto Chicote

L'últim restaurant pel qual ha passat Chicote que ha hagut de tancar: la llista creix

'Pesadilla en la cocina' suma un nou negoci que ha fet fallida

Alberto Chicote s'ha convertit en el flagell de tots els restaurants on fa acte de presència. 'Pesadilla en la cocina', el programa que el xef presentava a La Sexta, va ser un autèntic infern per als locals que van decidir participar-hi per a remuntar els seus negocis.

N'és una prova la llarga llista de restaurants pels quals Chicote va passar i que han acabat tancant, que ja en són 17. Ni la reforma pagada pel programa ni els consells del cuiner van aconseguir remuntar aquests locals d'hostaleria, que han fet fallida.

Tanca un altre restaurant que va sortir al programa de Chicote

El xaf es va passejar per tota la geografia espanyola atenent les trucades d'auxili dels restaurants que estaven a punt de naufragar, ja fos perquè el menjar que servien era dolent, perquè no donaven un bon servei al públic o perquè necessitaven un canvi radical urgentment.

Amb aquesta idea va néixer 'Pesadilla en la cocina', un programa de La Sexta en què el xef madrileny els va fer un bon repàs. No cal dir que el títol del programa és molt oportú, ja que després de la visita de Chicote van conèixer el veritable infern.

La implicació de tot l'equip del programa va ser total. Es van pagar reformes i es van fer classes de cuina i orientació a treballadors i als propietaris dels establiments. Un rentat de cara total per a poder reflotar negocis que eren insalvables tant per les instal·lacions que tenien com pel menjar, a vegades vomitiu, que servien.

No obstant això, molts restaurants no van tirar endavant. Aquest és el cas de l'últim que va sortir a 'Pesadilla en la cocina', que ara ha hagut d'abaixar la persiana per sempre. Parlem de Casa Pili, a Castro-Urdiales, (Cantàbria), un local que va participar a l'última temporada del programa.

La propietària va publicar a Facebook la trista notícia. I és que va anunciar que tancava definitivament el restaurant. «Us comunico que Casa Pili avui tanca per sempre. Vull donar les gràcies a totes les persones que heu seguit venint durant tots aquests anys», escrivia.

Chicote intentant calmar la propietària de Casa Pili
Tanca Casa Pili, l'últim restaurant que va visitar Chicote | Atresmedia

La publiocació de Pili ràpidament va provocar una allau de reaccions, i molts usuaris li van mostrar afecte i suport. Es podien llegir missatges com «Quina pena, Pili. Em sap greu. Ets molt agradable» o «Ànim i endavant».

Chicote va fer vomitar la propietària del restaurant

L'última temporada de 'Pesadilla en la cocina' va portar Chicote a Castro-Urdiales per a ajudar Pili, que estava desesperada perquè el seu restaurant estava a punt de fer fallida.

Va ser un dels reptes més durs per al cuiner madrileny, ja que, a més de tastar un menjar espantós, també va ser testimoni del mal ambient que hi havia al local. Les discussions de Pili amb el seu germà eren constants, i l'únic que feien era afegir més problemes al restaurant.

Chicote discutint amb Pili a 'Pesadilla en la cocina'
A l'última temporada de 'Pesadilla en la cocina', Chicote va passar per Casa Pili | Atresmedia

El xef va comprovar la dolentíssima qualitat del menjar, i així ho va fer saber a Pili. «M'has servit una cosa que tu no et menjaries ni de conya», li va dir, i li va fer tastar. Moment en què la dona va tenir nàusees i arcades i va haver d'anar corrents al lavabo a vomitar davant la mirada atònita de Chicote.

Després de la visita del programa, Pili va agafar les regnes i va fer tot el possible per tirar endavant el restaurant. I semblava que ho aconseguiria, ja que va mantenir el local obert després de l'emissió, però finalment no ha tingut més remei que tancar definitivament.

Pili tastant el menjar del seu restaurant
La pèssima qualitat del menjar va fer vomitar la propietària del restaurant | Atresmedia

Casa Pili se suma als més de 17 establiments que, després de la visita de Chicote, han acabat fent fallida. Negocis com La Mansión de Navalcarnero, el Da Vinci, a Alacant, o el Mosto Tejero, a Jerez de la Frontera.

I és que el format televisiu tampoc va estar exempt de polèmica. El 2017 es va crear una associació de damnificats de 'Pesadilla en la cocina' que denuncia que és una estafa. Afirmen que el programa no va mostrar la realitat dels seus restaurants i que les reformes no es van fer correctament.