Imatge dels guanyadors d'Eurovisió 2022.

Es revela el país que hauria guanyat Eurovisió si Ucraïna no hagués participat

Els resultats d'Eurovisió serien diferents si Ucraïna no hagués participat

Eurovisió és el concurs musical més important mundialment. I aquest any, com de costum, ha estat envoltat d'una polèmica. El guanyador d'aquesta edició ha estat Ucraïna, amb 631 punts, 439 dels quals són de part del públic.

Chanel Terrero ha estat la representant d'Espanya a Eurovisió, després de guanyar el Benidorm Fest. Aquest concurs tenia com a objectiu trobar el candidat perfecte per dur a terme aquesta tasca. Chanel va sortir guanyadora, però va ser molt criticada, ja que va ser escollida pel jurat i no pel públic.

Chanel Terrero amb el trofeu del Benidorm Fest
Chanel Terrero va guanyar el Benidorm Fest i es va convertir en la representant d'Espanya a Eurovisió | Europa Press

I malgrat les crítiques, la representant d'Espanya va ser una de les grans favorites de la nit. Però no podem evitar preguntar-nos: qui hagués guanyat si Ucraïna no hagués participat en el concurs?

El país guanyador si Ucraïna no hagués participat

Ucraïna va ser el guanyador absolut d'Eurovisió 2022 gràcies al televot per part del públic, que van voler mostrar la seva solidaritat amb aquest país en un moment tan difícil com el que estan travessant.

Tot i així, hi va haver moltes crítiques dient que no s'ha de barrejar la política amb la música. Molts espectadors d'Espanya van afirmar que no era just: «La cançó d'Ucraïna no ha estat, de cap manera, millor que la nostra». Tots creuen que, d'entre totes les cançons que van participar a Eurovisió, Espanya mereixia estar al número 1.

Chanel Terrero a Eurovisió
Chanel Terrero va triomfar a Eurovisió | España Diario

Arran d'això, els eurofans han recalculat els resultats de la final, tenint en compte que Ucraïna no hi participava. El clar guanyador aleshores hauria estat Espanya, amb la cançó que Chanel Terrero va fer aixecar tot l'estadi, SloMo.

El Regne Unit va quedar en segona posició amb 466 punts, a tan sols 7 punts de diferència amb Espanya. Però si Ucraïna no hagués participat, probablement, s'hauria quedat a la segona posició. Això és perquè aquest es va emportar 12 punts per part d'Ucraïna.

▶️ Risto estalla y desata la polémica con sus controvertidas palabras sobre Eurovisión

Els resultats finals sense la participació d'Ucraïna

En aquest cas, Espanya hauria guanyat amb 518 punts, mentre que el Regne Unit hauria quedat segon amb 498 punts. Molt a prop d'aquesta segona posició ens trobaríem amb Suècia, amb 490 punts.

De totes maneres, aclareixen que només és una simple suposició. Si Ucraïna no hi hagués participat, hauria concursat un altre país. Així que les votacions podrien haver canviat.

Chanel Terrero ha fet història

Encara que, finalment, Chanel Terrero es va haver de conformar amb la medalla de bronze, va acabar fent història a Espanya. La cantant va fer una actuació espectacular, amb una coreografia imponent que va deixar tots els espectadors amb la boca oberta.

Chanel Terrero va quedar impactada amb la notícia que li van donar en acabar Eurovisió: havia aconseguit una de les puntuacions més altes, batent molts rècords a Espanya.

Per començar, un 61,3% dels espanyols van estar atents a la pantalla per veure la seva actuació, una dada espectacular. Però l'artista cubana va aconseguir superar el rècord històric de punts del nostre país (125 amb Mocedades, el 1973) i també va aconseguir vuit vegades 12 punts del jurat internacional. La posició que va aconseguir no s'aconseguia des del 1995, per tant, un resultat impressionant.

Les xarxes socials cremaven

Totes les xarxes socials es van omplir de missatges plens de suport. Després de la seva tan criticada participació després del Benidorm Fest, va aconseguir que tota Espanya li donés grans ànims: «Es confirma: Chanelazo», van dir molts espectadors.

Fins i tot, Risto Mejide li dedicava unes boniques paraules: «Això de Chanel és el millor que he vist en molt de temps».

«Un tercer lloc que té gust de victòria, has fet història Chanel», publicava India Martínez.

Finalment, un cop Chanel va veure tot aquest suport, va enviar un missatge a les xarxes socials. «Estic plorant d'emoció! Moltíssimes gràcies perquè ha estat increïble, la gent i tot». Deixava clar que «ho hem gaudit un munt i gràcies pel suport. No puc respirar».