Revelen la malaltia contra la que lluita cada dia Paz Padilla

És hereditària i la pateix des de fa anys

No és habitual que es parli de Paz Padilla, però la seva vinculació amb 'Sálvame' ha provocat que en els darrers anys hagin sortit a la llum diversos aspectes de la vida privada de la presentadora. Fa uns mesos, l'actriu confessava a Bertín Osborne, en una entrevista a 'Mi casa es tu casa', que feia molt temps que no tastava l'alcohol, després de rebutjar una copa de vi per part del cantant.

El motiu? Paz Padilla pateix la Síndrome de Gilbert, un trastorn que afecta tan sols a un 10% de la població. Es tracta d'una malaltia del fetge produïda per l'augment de la sang de la bilirubina i que es manifesta en la pell a través d'una pigmentació groguenca. Tot i que no és una malaltia greu, la veritat és que cal tenir-la vigilada per evitar que afecti altres òrgans.

Es tracta d'un trastorn benigne, que a més de manifestar-se en la pell també pot fer-ho a través dels ulls, dotant a les conjuntives d'un color groguenc. Sigui com sigui, Paz Padilla, i altres conegudes de Mediaset com Jordi González, pateixen aquesta síndrome que sol manifestar a través d'una sèrie d'estímuls com l'exercici físic, l'estrès, l'insomni i fins i tot algunes infeccions.

Això sí, la Síndrome de Gilbert és una malaltia que té com a principal característica els baixos nivells d'un enzim que pot arribar a augmentar els efectes secundaris de determinats medicaments, especialment aquells relacionats amb tractaments amb quimioteràpia o per combatre el VIH.

La malaltia és hereditària

A causa d'aquesta malaltia, i tot i no realitzar cap mena de tractament, la gaditana intenta portar una vida més o menys sana i una dieta equilibrada, a més de realitzar diverses revisions mèdiques a l'any. Uns passos que també segueix la seva filla Anna perquè la malaltia és hereditària