Imatge de Santi Millán.

Revelen qui i com van robar el vídeo íntim de Santi Millán amb una altra dona

Santi Millán s'assabenta de com van accedir al seu mòbil i en van difondre el seu contingut

Santi Millán es va convertir en notícia el cap de setmana passat després de filtrar-se un vídeo íntim seu amb una altra dona que no era la seva. El presentador va reaccionar ràpidament sense voler entrar en detalls, assegurant que era un delicte.

Per la seva banda, Rosa Olucha va deixar tothom amb la boca oberta amb un comunicat en defensa del seu marit i la seva intimitat. Ara, els esforços se centren a saber com i qui va difondre l'enregistrament, i si els nostres arxius estan fora de perill.

Santi Millán s'assabenta de com van aconseguir el vídeo sexual

Avui dia, la tecnologia està a l'abast de tothom. No hi ha res que no consultem amb els nostres mòbils o captem aquells moments de la nostra vida que volem preservar per sempre. Ho fem sense ser coneixedors de fins a quin punt ens exposem als altres i el risc que correm.

Segurament, Santi Millán mai va pensar que el seu enregistrament més íntim seria difós i compartit a les xarxes socials. Però el cert és que, el que creiem que es troba fora de perill, acaba estant en diversos dispositius, ja sigui en un ordinador, en una tauleta o al núvol.

Imatge de Santi Millán i Rosa Olucha, la seva dona, als Premis Gaudí.
Santi Millán es va gravar mantenint relacions amb una dona que no era la seva. | GTRES
 

Tots ells poden ser atacats en qualsevol moment per algú que vol comercialitzar amb la nostra intimitat. En aquest cas, els hackers són els principals enemics dels nostres dispositius. Tot i que també hi ha la possibilitat d'enviar per error a una altra persona un contingut concret.

Pel que fa als pirates informàtics, n'hi ha prou que coneguin la xarxa wifi que utilitzem per hackejar els nostres mòbils o ordinadors i accedir als nostres arxius. Tot i que, en general, el seu objectiu solen ser els nostres comptes bancaris. Els telèfons dels famosos són, també, molt desitjats.

Primer pla de Santi Millán.
Santi Millán podria haver estat víctima de 'hackers'. | Europa Press
 

Hi pot haver material íntim que pot ser 'segrestat' o compartit, com en el cas del presentador català. Es crea així una reacció en cadena on el contingut en concret es difon i s'expandeix per les xarxes sense control.

Per això molts insisteixen que hauria d'existir molt més control sobre què es comparteix a les xarxes socials.

«En el cas de Millán, tot indica que el més probable és que l'error hagi estat humà», expliquen. «Que algú hagi compartit el vídeo amb qui no devia o que una persona hagi tingut accés físic a la terminal on estava emmagatzemat i l'hagi agafat», assenyalen.

Consells per evitar que et passi el mateix que a Santi Millán

Uns dies després que el vídeo íntim de Santi Millán circulés per Internet, encara se sap com s'ha viralitzat. Hi ha diverses possibilitats, ja que el món de les tecnologies ofereix un ampli ventall.

Encara que tot apunta que un expert informàtic va accedir al mòbil del presentador, trobar-lo pot resultar una tasca molt complicada. Per això recomanen certes premisses per evitar ser víctimes d'aquest tipus de delictes.

Una persona manipula un telèfon mòbil davant d'un ordinador
El més segur és no guardar arxius íntims al mòbil o a l'ordinador. | GTRES
 

Són molts els famosos que s'han vist involucrats en situacions molt semblants a la de Santi. Encara que a alguns els va llançar a la fama, com a Kim Kardashian, a altres els va suposar viure un infern, com a Olvido Hormigos.

És per això que el primer que recomanen és no gravar cap vídeo de contingut íntim i tampoc emmagatzemar-lo al mòbil. Si es fa, és millor no compartir-lo en altres dispositius i tenir sempre el telèfon actualitzat per evitar els hackers. També recomanen xifrar-ne el contingut i protegir-lo amb claus.

«No s'ha de sincronitzar amb altres eines, com algun servei al núvol perquè llavors el vídeo seria més vulnerable en cas que et robessin les contrasenyes», expliquen.

▶️ La mujer de Santi Millán se desahoga en sus redes sociales