'Merlí'

Els ridículs sous que cobraven els actors de la sèrie catalana 'Merlí'

«Tenia amics que treballaven en xiringuitos que cobraven més»

Segur que gairebé tothom ha vist algun capítol de la sèrie 'Merlí' o, si més no, n'ha sentit a parlar alguna vegada, ja que ha sigut una de les sèries amb més èxit dels darrers anys. Va agradar tant que, després de ser emesa per TV3, vam poder gaudir d'aquesta a la plataforma digital Netflix, on va trobar la seva popularitat a escala mundial.

Les històries d'en Bruno, el Pol, la Tània i, sobretot en Merlí, entre moltes altres, no van deixar indiferent a ningú. Tothom volia tenir un professor de filosofia com el protagonista de la sèrie, que estimulés als alumnes i els fes pensar lliurement mitjançant uns mètodes poc ortodoxos.

'Serielizados Fest Santa Eulària'

Divendres passat, va tenir lloc el festival internacional de sèries, 'Serielizados Fest', a Santa Eulària des Riu, Eivissa. El qual, de la mà de l'ajuntament de la localitat, va organitzar la primera edició del 'Serielizados Fest Santa Eulària', del 27 al 29 de maig.

D'aquesta manera, durant els dies esmentats anteriorment, l'esdeveniment va acollir les estrenes nacionals i internacionals, xerrades de convidats de primer nivell i podcasts en directe. Hi havia tot un programa ben detallat replet d'activitats.

Entre els actors invitats, hi havia alguns dels personatges de la sèrie Merlí: David Solans (Bruno), Albert Baró (Joan) i Iñaki Mur (Oliver). Els quals van generar molta expectació per la gran popularitat obtinguda gràcies a l'èxit de la sèrie.

Els actors van parlar de moltes coses interessants, però, especialment, va sorprendre que parlessin de diners, ja que, normalment, no solen parlar d'aquests temes tan personals. Encara que no van donar en cap moment xifres exactes sinó que van deixar entre veure que cobraven molt poc en comparació amb l'èxit obtingut.

▶️ El nou negoci que acaba de comprar Gerard Piqué per gairebé 15 milions d'euros

«Tenia amics  que treballaven en xiringuitos que cobraven més»

Els actors, en el moment que van rebre els contractes consideraven que cobraven molt, però veient el brutal èxit de la sèrie aquesta perspectiva va canviar.

«A mi en aquell moment em semblava molt, encara que estàvem tan il·lusionant que si m'haguessin dit de treballar a canvi d'un entrepà, ho hauria fet», afirmava David Solans en la seva intervenció. Tot i que, «tenia amics treballant en xiringuitos que cobraven més», sentenciava l'actor.

Iñaki Mur explicava que el més habitual quan es treballa en una sèrie és cobrar per sessió o per capítol. En canvi, a 'Merlí', els actors cobraven mensualment.

A més, Mur va afegir que, «si haguéssim fet 'Merlí' als Estats Units, tots tindríem una mansió», denunciant, d'alguna manera, el poc valorat que està la feina d'actor, pel que fa a sous, al nostre país.