Risto Mejide deixa mut tot Mediaset: «Que la noia enganxi el coronavirus»

El presentador de 'Todo es mentira' va esclatar en directe davant d'una negacionista

Imatge d'arxiu del publicista Risto Mejide, membre del jurat de 'Got talent'
Risto Mejide desitja a una jove negacionista que es contagiï de coronavirus | Telecinco

Una infermera de l'hospital Sant Pau de Barcelona es posava en contacte amb el programa 'Todo es mentira' per demanar ajuda sobre un fet que va tenir lloc a les instal·lacions. El seu testimoni i les comprovacions oportunes per part de l'equip del programa van fer que Risto Mejide explotés en directe contra el que ha passat, i ataqués obertament i sense embuts a la persona objecte de la denúncia de la infermera.

Un vídeo manipulat per negar el virus

Tot va començar quan una denúncia va arribar al programa presentat per Risto, on una infermera va explicar que una noia va gravar un vídeo de la sala d'espera de l'hospital per a més tard penjar-lo a les xarxes socials, i assegurar que tot el que s'estava explicant sobre el col·lapse hospitalari a conseqüència de la Covid-19 era mentida.

La jove negacionista assegura al vídeo que les xifres de contagis estan manipulades i que veritablement no hi ha cap pressió hospitalària com volen fer creure. Després que el programa fes les comprovacions oportunes, van descobrir que el que era un 'fake' eren els números que la negacionista explicava al vídeo.

«És important contrarestar aquesta mena de missatges amb el que modestament puguem fer en aquest programa», advertia Risto aconsellant a la gent no confiar en tot el que circula per les xarxes i assegurar-se que les coses no estan manipulades.

El programa va poder contrarestar la informació que es donava en el vídeo i es va arribar a la conclusió que estava manipulat. Mentre que la negacionista assegurava que les instal·lacions estaven «buides», des de l'hospital van informar que això no era cert i afirmaven que fins havien hagut de cancel·lar operacions no urgents a causa de la càrrega hospitalària.

«El vídeo està manipulat. S'ha gravat a una hora determinada en la qual no es pot apreciar la realitat del que estem vivint a l'hospital», explicava José Antonio Urbano, del sindicat SAE de l'Hospital de Sant Pau. «Els pacients COVID no estan als passadissos, estan aïllats, i els pacients que estan esperant llit d'ingrés a urgències estan en una ampliació d'urgències que s'ha fet per tal de no tenir pacients als passadissos. Estan confinats», afegia sobre l'organització interna de l'hospital.

«Et mereixes un viatge a l'altre costat»

Visiblement molest, el presentador acabava esclatant contra la negacionista: «El que ha de passar és que, en algun moment, aquesta noia agafi el Coronavirus. Això és el que s'anomenaria justícia divina», va comentar Mejide. «No t'alegraries», va puntualitzar el col·laborador Antonio Castelo.

«La gent que està negant l'existència d'aquest virus a hores d'ara de la pel·lícula... No parlem de març quan estàvem tots 'això és cosa dels xinesos i els italians'. 80.000 morts després, si tu segueixes negant el virus, doncs igual sí que et mereixes un viatge a l'altre costat», seguia argumentant Risto que sentenciava de manera rotunda: «Que la vida et demostri que existeix i puguis passar a l'altre costat de la porta i una d'aquestes habitacions estiguin reservades per a tu».

Davant la lluita que suposa intentar convèncer a la gent que nega l'existència del virus de la greu situació per la qual estem passant mundialment, Risto Mejide s'ha mostrat resignat i cansat assegurant que «és gent impossible de convèncer» i que no es pot «fer més» per evitar que la gent es cregui les teories dels negacionistes. 

No obstant això, el publicista animava els espectadors a què enviessin qualsevol informació que veiessin per les xarxes socials per a, entre tots, evitar que aquesta mena de missatges arribin a circular sense control i sense estar degudament contrarestats.


Comentaris

envia el comentari