La reflexió de Risto Mejide sobre el conflicte entre els VTC i els taxistes

El presentador va convidar al seu programa 'Todo es mentira' un representant de cada sector a dialogar sobre el conflicte actual, i els va llançar la seva pròpia reflexió

Risto Mejide va organitzar un debat sobre la crisi dels taxistes i els VTC en el seu 'magazine' de tarda, 'Todo es mentira'
Risto Mejide va organitzar un debat sobre la crisi dels taxistes i els VTC en el seu 'magazine' de tarda, 'Todo es mentira' | CUATRO

El presentador Risto Mejide, qui actualment presenta el programa de sobretaula 'Todo es mentira', ha volgut debatre en profunditat el tema candent d'aquests dies: les protestes i la crisi que està travessant el sector del taxi, que es veu envaït pels VTC (Vehicles de Turisme amb Conductor).

Risto ha realitzat una trobada entre sengles representants dels VTC i del sector del taxi al seu programa, convidant-los a explicar les seves queixes i a debatre sobre una possible solució al conflicte que aquests dies està acaparant tots els mitjans.

Els taxistes reclamen als governs que restringeixin l'operativa dels VTC, regulació que està en mans de les comunitats autònomes. Aquesta setmana, els taxistes s'han declarat en vaga indefinida i estan organitzant concentracions diàries amb la finalitat d'aconseguir un canvi en la regulació, ja que consideren que els VTC realitzen una competència deslleial.

Els convidats al programa de Risto però, per molt que discutien i justificaven les seves posicions, no van aconseguir arribar a cap entesa, ja que es van dedicar a atacar-se l'un a l'altre; inclús es van viure certs moments de tensió.

  

El consell de Mejide

En pic va abaixar el to del debat, Risto Mejide va voler fer una reflexió del moment que està travessant el sector, basat en la seva experiència personal en el món de la publicitat: «Jo sóc publicista, m'encanta la publicitat i tinc una agència» comentava.

«Però durant aquests 20 anys, la publicitat ha canviat molt en detriment de les agències tradicionals» va reconèixer. I referint-se als nous reptes que ha d'afrontar la indústria de la publicitat, va detallar: «Tant de bo els publicistes haguéssim pogut lluitar contra Google, però no hem pogut. Què és el que hem fet? Adaptar-nos». Un missatge que, clarament, anava dirigit als taxistes.

Connexió que el programa va realitzar amb un reporter sobre les concentracions dels taxistes a Madrid
Connexió que el programa va realitzar amb un reporter sobre les concentracions dels taxistes a Madrid | CUATRO

 

Una situació inestable

En menys d'un any, els taxistes ja han organitzat dues vagues generals per reclamar canvis a la llei que regula els VTC. En aquest sentit, la Generalitat ja va anunciar el passat 18 de gener una mesura per apaivagar les protestes dels taxistes: s'exigiria un mínim de 15 minuts de temps per realitzar una prereserva del servei d'un VTC; aquest canvi no va satisfer a cap de les parts i com a rebuig al nou reglament, es va convocar una vaga indefinida a Catalunya. Els taxistes exigien un major interval de temps, i els VTC protestaven pel que consideraven era una mesura discriminatòria.

Finalment, el Govern de la Generalitat ha decidit que, a Barcelona, la prereserva d'un VTC haurà de ser d'una hora, cosa que ha permès als taxistes desconvocar la vaga. Els VTC, però, segueixen amb les aturades, ja que el nou reglament no els ha agradat gens: argumenten que, l'interval obligat d'una hora de temps que el Govern ha decretat per realitzar la prereserva d'un VTC, perjudicarà seriosament empreses com Cabify o Uber, que es veuran obligades a abandonar la ciutat de Barcelona i acomiadar els seus treballadors.

Les protestes del taxistes de Barcelona han donat molta força als de Madrid, que són els qui ara han convocat la vaga indefinida
Les protestes dels taxis de Barcelona han donat molta força als de Madrid, que són els qui ara han convocat vaga indefinida | ACN

 

Els taxistes de Madrid, per la seva banda, han convocat una vaga indefinida demanant a la Comunitat de Madrid que proposi una nova regulació per als VTC.


Comentaris

envia el comentari