Roberto Leal va perdre el pare fa gairebé un any

Roberto Leal ho para tot en directe després de confirmar-se que ha marxat

Roberto Leal ha vist com se li complicaven les coses al plató

Roberto Leal presenta, incansablement, el programa més vist de la televisió, 'Pasapalabra'. El presentador nascut a Alcalá de Guadaíra es pren amb molt esforç i serietat el programa d'Antena 3. Així és, perquè sigui un programa tan amè, simpàtic i divertit, cal posar-hi ganes i molta serietat, ja que en qualsevol moment poden passar coses que cal controlar.

Un dels molts encerts del programa és el de convidar personatges coneguts a la primera part del programa. De fet, participar a 'Pasapalabra' és una cosa que molts desitgen, doncs a més de passar una estona agradable i de fer-se riures, es poden demostrar coneixements i cultural general.

Així doncs, són mítiques algunes proves com a la 'Silla Azul', 'Una de cuatro', 'La Pista' —on cal endevinar cançons— o la 'Sopa de Letras'. En elles, els concursants i els famosos del seu equip poden demostrar les seves habilitats, però també el seu temperament si les coses no surten bé.

Malgrat que Roberto Leal està acostumat a problemes de tota mena, aquesta vegada, però, ha hagut de bregar amb una inesperada fugida del plató.

La fugida que Roberto Leal no esperava

Roberto Leal conduïa el programa amb el seu saler i la simpatia que li són característics. A la prova de 'La Pista Musical', els convidats havien d'escoltar un fragment de cançó i endevinar de quin tema es tractava. A la prova s'enfrontaven l'actor Canco Rodríguez i el coreògraf Poty Castillo.

Primer pla de Roberto Leal molt somrient
Roberto Leal està encantat a Antena 3 | GTRES

«Any de la cançó, 1967». Orestes, el mític i puntós concursant del programa apuntava: «mira, el de la meva mare». Sonaven els acords de la cançó i Canco i Poty li donaven al polsador.

Clarament Canco li va donar primer, però Poty visiblement content perquè sabia la cançó va aixecar els braços, a punt de cantar la tornada. Però era Canco, qui amb el polsador il·luminat i amb dubtosa qualitat vocal començava: «Penny Lane».

«Però no és possible! —exclamava Poty— et juro que no funciona el meu aparell. Me'n vaig», deia indignat mentre s'aixecava de la seva cadira i abandonava el plató del programa d'Antena 3

Roberto Leal, entre rialles nervioses i aplaudiments del públic va intentar reconduir la situació. «Fins després Poty, vinga, home, vinga», intentava solucionar-ho.

Pocs segons després Poty tornava a plató: «que no va funcionar el meu aparell...». «Que és més ràpid que tu, Canco, que té música del rock'n'roll ha mort, que se les sap totes», feien broma.

Poty seguia sense poder-ho creure: «soc el paio més fan dels Beatles, des de sempre». Aleshores Roberto Leal va veure l'oportunitat de reconduir la situació com ell sap fer.

«Si tan fan ets i tan bona persona, posa-li el braç per sobre i abraça'l mentre sona Penny Lane», va afegir. I així va acabar la picabaralla amb una festa a plató.

Poty, però, es va quedar amb la idea que el seu 'aparell' no havia funcionat bé. «Pot ser —feia broma Leal—. Després el portarem al taller perquè sol passar amb la gent que va una mica més lenta que els altres», finalitzava entre rialles.

Roberto Leal pot amb el que el facin fora a 'Pasapalabra'

Roberto Leal s'ha convertit ja en un expert en situacions surrealistes a 'Pasapalabra'. Tant és així, que ha après a donar-li aquest toc d'humor i de gràcia natural a situacions que surten de la dinàmica habitual del programa.

Així doncs, Roberto ha sabut sortir d'acudits dolents, de situacions en què les llàgrimes han pres el control de la situació o fins i tot en moments de confessions personals dels participants. I malgrat tot això, sempre amb un somriure i la frase adequada, aconsegueix posar-se el públic a la butxaca cada tarda