Primer pla de Roberto Leal.

Roberto Leal, sense paraules en assabentar-se de la pitjor forma que s'ha acabat

Roberto Leal no es recupera del cop en forma de tancament definitiu

Roberto Leal és un dels presentadors de televisió que més èxit ha aconseguit en els darrers anys. Qui va ser presentador de 'Operación Triunfo' es va embarcar en un projecte consolidat d'Atresmedia i des de fa un temps la seva cara està associada a 'Pasapalabra'.

És un home que s'ha obert el seu camí gràcies a la feina i l'esforç, i ningú no li ha regalat res. La seva tenacitat per ser algú al món de la televisió s'ha vist finalment recompensat. El presentador d'Alcalá de Guadaíra no ho va tenir fàcil fins a presentar programes d'èxit com els esmentats anteriorment.

Roberto Leal presentant Pasapalabra
Roberto Leal és un presentador exitós i una cara molt reconeguda des de fa anys   | Antena 3

I és que quan era jove, fa més de 15 anys, vèiem Roberto Leal fent els seus primers passos com a reporter. Ho feia per a un dels programes més icònics de televisió espanyola que es fan cada dia en ple directe.

Roberto Leal rep un gran cop que no esperava

Parlem de 'España Directo', un dels programes més longeus de l'ens públic. I és que en aquests 17 anys d'emissió ha vist passar professionals de tota mena i un va ser el presentador actual de 'Pasapalabra'.

Roberto Leal, molt jove però ple de recursos, va estar durant diversos anys explicant als espanyols el que passava cada dia a qualsevol punt de la geografia espanyola. El cas és que Roberto Leal s'ha quedat de pedra després de veure com una de les feines que guarda amb més afecte no passa pel seu millor moment.

Roberto Leal no dona crèdit després d'assabentar-se del final

De fet, l'ens públic ha decidit prendre una decisió dràstica que deixarà molts treballadors a l'atur. Una decisió trista per a Roberto Leal, malgrat que ara estigui triomfant a Atresmedia al capdavant del concurs d'Antena 3.

captura Roberto Leal reporter
Roberto Leal va ser reporter a 'España Directo' | RTVE

I és que el programa que va veure treballar el reporter i també presentador entre els anys 2014 i 2017 acabarà en les properes setmanes.

'España Directo' ha recollit des del començament de temporada una audiència mitjana del 7,2% de quota de pantalla i 724.000 espectadors, sense arribar a la mitjana de La 1.

'España Directo' i 'Corazón' tanquen de forma definitiva

A més, 'Corazón', un altre espai que deixarà d'emetre's a TVE igual que 'España Directo', té una mitjana del 5,1% i 499.000 espectadors. El cap de setmana, l'espai presentat per Anne Igartiburu puja al 7,1%, amb 685.000 persones, segons dades ofertes per Barlovento Comunicación.

Parlant de 'España Directo', no és la primera vegada que es cancel·la per decisió dels caps de TVE. I és que ja es va eliminar de la graella el 30 de juny del 2011.

Dos anys més tard, això sí, va ser rescatat i s'emet de forma ininterrompuda des de juliol de 2013. Cal assenyalar que al programa treballen les delegacions de la cadena pública a Barcelona, Granada, Santander, Santiago de Compostel·la, Sevilla, València, Bilbao, Mèrida i Saragossa.

Primer pla de la presentadora Anne Igartiburu
Anne Igartiburu es quedarà a l'atur   | TVE

▶️ Gerard Piqué y Shakira están en crisis: estos son los motivos

D'altra banda, tots tenim al cap un episodi delicat del programa sobre un tema judicial el 2007. Parlem d'una sentència del Jutjat Mercantil número 6 de Madrid que va condemnar a TVE a no emetre el programa a la Comunitat de Madrid.

La cadena autonòmica, ideadora de l'espai original, va interposar una denúncia per plagi. Finalment, un acord entre les dues cadenes públiques i la productora Mediapro va salvar la situació i va evitar l'aplicació de la sentència.