Imatge de Rocío Jurado i Rocío Carrasco fent-se una abraçada

Fins i tot Rocío Jurado es plantaria contra Rociíto en veure la seva última jugada

Rociíto dona suport a Telecinco en el que farà sobre Rocío Jurado

Rocío Jurado és, de manera inqüestionable, de les cantants més grans que ha tingut el nostre país. Va morir el 2006, però la seva música i art segueixen formant part de les nostres vides. També la seva figura, especialment d'un temps ençà, perquè la seva filla gran, Rociíto, no ha dubtat a convertir-la en protagonista de l'actualitat.

Rocío Carrasco, que ha pres decisions contundents, ha fet un programa on ha revelat detalls de la vida personal de la xipionera. Ha mostrat com era casa seva i ha explicat des dels seus hàbits diaris fins a anècdotes familiars.

Hi ha ciutadans corrents que han considerat que aquest format ha vingut a «explotar» la figura de «La més gran». Pensen que a l'artista no li agradaria gens veure-ho. Segons s'ha revelat, Telecinco, amb el seu beneplàcit, emetrà un nou especial sobre l'artista.

Primer pla de Rocío Jurado en una imatge d'arxiu.
Telecinco emetrà demà un nou especial sobre Rocío Jurado. | GTRES 

Rocío Jurado, novament protagonista de Mediaset

Amb les diferents entregues de 'Montealto', la citada cadena ha aconseguit bones audiències. La figura de Rocío «enganxa«» molts espectadors. Per aquest motiu, n'ha preparat un especial per demà divendres.

En efecte, a partir de les 22:00, s'emetrà un programa en què es presentarà «La Jurado» com la veritable pionera feminista. No només per les seves idees, que transmetia públicament, sinó perquè les seves cançons volien donar poder a la dona. El seu objectiu era que les dones es plantessin, prenguessin les seves pròpies decisions i no fossin manipulades pels seus marits.

Un bon exemple és 'Lo siento mi amor'. Cançó que explica la història d'una dona que deixa el seu marit perquè no la satisfà al llit. Precisament aquest single, «el primer himne feminista de la democràcia espanyola», dona títol a l'especial, que es va anunciar ahir a 'Sálvame'.

De la mateixa manera, se'n va emetre el tràiler. Així es va saber que s'hi abordaran qüestions com la manera de la cantant de burlar-se de la censura franquista. A més, vam conèixer que s'hi emetran imatges i àudios inèdits de «la veu feminista més influent del segle XX a Espanya».

Però Telecinco vol anar més enllà d'aconseguir una bona audiència davant la final de 'Tu cara me suena'. Exactament, es vol anar «obrint boca» per al concert solidari que Rociíto ha organitzat per al 8 de març en homenatge a la seva mare. Els diners recaptats aniran íntegrament a la Fundació Ana Bella, que treballa a favor de les víctimes de violència de gènere.

'Mujeres cantan a Rocío Jurado' és el títol de l'esdeveniment, que se celebrarà al Wizink Center de Madrid. Pel seu escenari hi passaran 20 celebritats del nostre país que li rendiran tribut. Aquest seria el cas de Pastora Soler, Edurne, Rigoberta Bandini, Maria Toledo, Ana Guerra i Lorena Gómez, per exemple.

L'especial de Rocío Jurado no deixa indiferent ningú

Quan ahir es va revelar el nou programa sobre la cantant, les xarxes van cremar. Com hem esmentat, hi va haver internautes que van criticar que se seguís «explotant» la imatge de La Jurado amb missatges com: «Era una artista més, no una deessa. N'estem farts».

Rocío Jurado i Pedro Carrasco.
El nou format sobre Rocío Jurado ha generat enrenou a les xarxes. | Cedida 

En aquesta mateixa línia van escriure: «Quin avorriment! Si voleu renovar-vos i aconseguir audiència no porteu a 'La Jurado' ni a 'Pasión de Gavilanes', que fan olor de naftalina». «Pobre dona. Si veiés què han fet amb la memòria, és un acudit tot».

No obstant això, molts altres internautes van celebrar la proposta del 'Viernes Deluxe'. «Rocío, no es podia ser més valent i més gran. Per fi se li està donant lloc».

«Per fi molta gent coneixerà com era de gran artista i com era d'avançada al seu temps».