Alguns col·laboradors al plató de 'Sálvame'

De Rosa Benito a Raquel Bollo: els fitxatges «salvavides» de 'Sálvame'

Rosa Benito i Raquel Bollo van marcar una era dins el programa de tertúlies

És una realitat que 'Sálvame' no està passant per una bona època. El programa no aconsegueix aixecar el cap després de viure un dels mesos més desastrosos en qüestió d'audiència.

Alguns creuen que el motiu principal és o bé la gran defensa que han fet de Rocío Carrasco, o bé la mala reputació que s'ha guanyat Carlota Corredera.

Amb tot, els directius s'han vist obligats a pensar estratègies per remuntar l'audiència que tenien. 

La primera estratègia era contraproduent, ja que van acomiadar un dels col·laboradors en directe. Antonio Canales va ser humiliat totalment per «La Fábrica de la Tele», però no es va quedar de braços plegats i els va deixar verds a l'instant.

«Aquí he après a fer tot el que no cal fer», arremetia. «No cal parlar a la babalà, fer un programa avorrit com esteu fent últimament».

«Cal reinventar-se i saber escoltar l'audiència, no agafar un tema i esgotar-la», matisava.

«Heu d'alegrar més el públic i no mirar-vos tant el melic. Si l'audiència baixa, alguna cosa no esteu fent bé».

Aquesta no és la primera vegada que un col·laborador surt escaldat i critica el programa durament. Karmele Marchante, per exemple, ha manifestat públicament l'odi que sent pel programa.

El calvari de Karmele Marchante

Una de les col·laboradores més notables de 'Sálvame, en la seva època daurada, va tallar de forma radical tant amb el programa com amb els companys.

El tracte que rebia Karmele era, de vegades, fins i tot denigrant. De vegades s'havia de sotmetre a un atac continu per part dels altres col·laboradors i tothom ho va veure.

Un cop fora d'aquest ambient, no va trigar a explotar i revelar els secrets més foscos del programa. Ella se'n va anar sense por i preparada per cantar els quaranta a tots aquells que l'havien menyspreat.

«Em fa molt fàstic que la gentussa de 'Sálvame' segueixi parlant de mi», manifestava.

«Mai vaig fer la pilota al nan psicòpata, com exigeix», es referia a Jorge Javier.

«Mai vaig decaure en aquell pou de maltractament, assetjament escolar i mentides. Em vaig deixar anar, sóc feliç, escric de política, treballo a TV3. Què vol dir aquesta obsessió malaltissa?».

Marchante no tolerava que el programa parlés d'ella o s'aprofités de la seva imatge. Fins i tot, va arribar a amenaçar-los amb tot fer pública tota la informació oculta que sabia del programa.

«Si continuen parlant de mi, explicaré tot el que vaig viure. Drogues als lavabos i camerinos, alcohol, mentides, nepotisme, endogàmies amoroses per crear parelles, baralles de publicitat...», va advertir.

Rosa Benito rebutja els col·laboradors de 'Sálvame'

Karmele no és l'única que no vol escoltar el seu nom en boca dels personatges de 'Sálvame'. Rosa Benito, col·laboradora de 'Ya es mediodía', ha arribat a un punt en què fins i tot rebutja els qui havien estat companys seus.

Treballar a Mediaset fa impossible no creuar-se pels passadissos amb persones que no són del seu grat, però ella ho intenta per tots els mitjans. L'ex d'Amador Mohedano prefereix limitar-se a parlar en el seu programa.

«Abans, 'Sálvame' era un programa on reies, t'ho passaves bé, ploraves, t'aixecaves, anaves i tornaves», assenyalava Benito. «Ara només hi ha que baralles i crits. La gent ja no riu, ja no agraden». 

Això sí, durant el temps que hi va treballar, Rosa va protagonitzar moments mítics com el «te cojo y te arrastro» o quan va cremar l'anell de casada en directe.

Els espectadors van viure el final del matrimoni del germà de Rocío Jurado i Benito gairebé sense immutar-se, amb Rosa disparant a tort i a dret.

Per tant, encara que ara no vulgui saber res d'ells, la seva presència podria ajudar a reflotar el format.

Raquel Bollo deixa 'Sálvame' per centrar-se en ella

Raquel Bollo és potser una de les col·laboradores que va marxar de la millor manera del programa. De fet, ha tornat en diverses ocasions al 'Deluxe' per comentar temes rellevants com la guerra del clan dels Pantoja o la docusèrie de Rocío Carrasco.

Pel que fa al seu comiat del programa, l'ex de Chiquetete deixava molt clar que ho feia pel benestar dels seus fills. Bollo no tolerarava que se seguís parlant d'ells i de la seva vida privada.

«Sé tot el que he de saber de la meva vida. Respecte als meus fills, no en deixaré passar cap més. Si me n'he d'anar per poder denunciar el programa que tant m'ha donat, ho faré», advertia.

Va remarcar que a 'Sálvame' havia viscut coses meravelloses. A vegades, cal parar i pensar. «Ara, només tinc el cap per omplir-lo d'alegria i d'amor».

No obstant això, tampoc ha tancat la porta: «No sé si tornaré. Jo no els he trucat i ells tampoc». Per tant, tot està a l'aire. 

Després de la tornada de Carmen Borrego al programa, queda clar que qualsevol cosa és possible. La filla de Maria Teresa Campos s'ha convertit en una gran aposta, tot i que no ha dubtat a atacar el programa i els col·laboradors.

D'aquesta manera, s'obra la possibilitat que aquests fitxatges estrella, que van marcar un abans i un després a 'Sálvame', puguin tornar a Telecinco.