Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Rosa Maria Calaf: «Vaig rebutjar dirigir TVE perquè no hauria estat feliç»

«La proposta va sortir dels meus companys, però a mi ni m’agraden els despatxos», va comentar la periodista catalana 'Late Motiv', mentre al·legava: «Sóc periodista, no gestora: no sé ni com ho hauria fet»

Rosa Maria Calaf va reconèixer a 'Late Motiv' que havia rebutjat dirigir Telecinco
Rosa Maria Calaf va reconèixer a 'Late Motiv' que havia rebutjat dirigir Telecinco | Movistar +

 

Roda el món i torna al Born. La periodista Rosa Maria Calaf, especialment reconeguda per la seva tasca a TVE, és d’aquelles professionals que ha tocat tots els terrenys possibles erigint-se així com una peça clau del canal. Ho acredita, així mateix, que la barcelonina ha estat corresponsal de RTVE a Estats Units, Moscou, Àsia i Buenos Aires.

La seva, doncs, és la vida de carrer. És per això mateix, doncs, que entrevistada per Andreu Buenafuente a ‘Late Motiv', la periodista va explicar que  havia declinat formar part de la direcció de la nova Televisió Espanyola. «La proposta va sortir dels meus companys, però a mi no m’agraden els despatxos. A mi m’agrada fer carrer. Sempre dic el mateix: jo sóc periodista, no gestora; no sé ni com ho hauria fet», va comentar.

 

«Sóc periodista, no gestora»

Motiu pel qual, doncs, Calaf va tancar la paradeta abans de poder-la obrir. «No hauria estat feliç», comentava, en aquest fil, una Rosa Maria Calaf que apuntalava: «No sé si pot ser aquesta cosa que tenim les dones que, mentre els homes dissimulen els dubtes, nosaltres dissimulem les nostres capacitats».

Al fil de la qüestió, Calaf va demanar un replantejament general a la premsa del país en comentar: «El problema està que s’utilitzi un bé social per fer caixa. No es pot barrejar la informació amb el negoci, i aquest és el gran problema del periodisme. Quan van començar les grans empreses periodístiques a ser interferides pel gran capital, van convertir a la notícia en una mercaderia. I la notícia no és una mercaderia, és un dret. I, per tant, no pot entrar en una qüestió de costos».

Finalment, la mateixa Calaf va optar per reivindicar que  «no ens podem quedar només en el titular» perquè, segons ella, «la informació està derivant en entreteniment».