Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels col·laboradors de 'Sálvame'

Els científics demanen una rectificació a 'Sálvame' per la imatge més vista

El reporter Omar Suárez ha estat el focus de les crítiques després de la seva aparició pública

Imatge dels col·laboradors de 'Sálvame'
Demanen que 'Sálvame' prengui mesures amb un reporter | Twitter (@lecturas)

La polèmica que envolta a Rafael Amargo ha omplert d'expectació a tots els mitjans de comunicació. El delicte que se li imputa com a possible cap d'una banda criminal dedicada al tràfic de substàncies, ha copat els titulars. Com no podia ser d'altra manera, 'Sálvame' ha posat en marxa la seva maquinària per abordar tots els punts sobre la investigació que gira entorn del 'bailaor'  i fa dies que informen des de la comissaria de la Policia Nacional a Madrid on estava detingut Rafael Amargo.

El reporter Omar Suárez ha estat l'encarregat de cobrir la notícia cridant poderosament l'atenció la mascareta transparent que ha lluït en els seus directes. Aquesta mena de mascaretes no estan homologades per prevenir els contagis per Covid-19 i el seu ús ha estat molt criticat a les xarxes socials.

El gest d'Omar Suárez amb les persones sordes

Des que s'ha instaurat l'ús obligatori de les mascaretes per evitar els contagis per coronavirus, la comunitat sorda s'ha sentit abandonada en ser incapaços de poder llegir els llavis de la gent que els envolta. Una dificultat afegida a la seva situació que els suposa un gran sacrifici a l'hora de poder comunicar-se amb el seu entorn.

Moltes associacions han demanat en nombroses ocasions la creació o acceptació d'unes màscares que permetin llegir els llavis, però encara no han obtingut resposta donat que l'ús del material per a la seva fabricació no prevé els contagis. Però Omar Suárez va decidir lluir una màscara transparent en solidaritat amb les persones sordes i, especialment amb els seus pares.

Captura de el programa salveu-me amb el seu reporter Omar Suárez amb mascareta transparent
Omar Suárez ha estat criticat per usar una màscara transparent no homologada | TELECINCO

«No vull que passi desapercebut que, Omar, segur que les persones sordes han pogut llegir-te els llavis gràcies a la màscara que portes, que sé que és important per a tu», li deia Carlota Corredera lloant el gest del reporter. «És clar, sobretot per als meus pares», va respondre Suárez fent al·lusió als seus progenitors, tots dos sords després d'haver passat una malaltia. El seu pare després de patir una insolació i la seva mare per una meningitis.

Els sanitaris adverteixen que aquestes mascaretes no estan homologades

Tot i el bonic gest del reporter i d'aclarir en les seves xarxes socials que la seva màscara tenia un certificat de la Unió Europea, la veritat és que les mascaretes transparents no estan homologades com a protecció enfront del coronavirus, per tant el seu ús no està recomanat pels experts que adverteixen de la seva perillositat.

No és la primera vegada que un reporter apareix en un directe amb una d'aquestes màscares. Fa unes setmanes, una periodista de 'Socialité' també va lluir una transparent que va retirar immediatament a causa de l'allau de crítiques que va rebre a les xarxes socials. Els experts no han trigat a reaccionar aclarint a Omar Suárez que les mascaretes transparents «no estan homologades» i que, amb el seu ús, s'està llançant «un missatge contrari per protegir de la Covid-19».

De la mateixa manera, molts usuaris de les xarxes socials també s'han sumat a les crítiques després de l'aparició del reporter i han denunciat que el seu ús sigui aplaudit públicament. «No!, Sr. Periodista Omar Suárez, això no és una màscara, ni protegeix als altres, ni el protegeix a vostè, ni està homologada, i pot entrar els virus perquè no tapa res, a sobre Telecinco aplaudint aquesta mena de pantalles»,«NO ÉS UNA MASCARETA, encara que així la vulguin anomenar, per fer diners i aprofitar el moment. No filtra i permet la circulació d'aire pels laterals de manera lliure», denunciaven.

Un dels factors més importants a l'hora de fer-nos amb una mascareta és que aquesta s'ajusti de manera correcta a la nostra cara evitant que hi hagi buits per on puguin filtrar els aerosols. Com es pot observar a la màscara d'Omar Suárez, aquesta no s'ajusta als laterals, fet que permet que tant el que exhala el periodista com el que inhala no passi per cap mena de filtració.