Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

'Sálvame' s'exposa a una sanció per oferir publicitat encoberta

Les multes per aquest tipus de pràctiques poder arribar als 500.000
Imatge d'arxiu dels col·laboradors de 'Sálvame' | Telecinco

 

  

L'empresa Mediaset rebrà una sanció si es confirma que 'Sálvame' va vulnerar la llei per emetre publicitat encoberta durant el programa, en els seus formats 'Limón' i 'Naranja'. Així ho ha informat la Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC), que ha obert un expedient contra l'emissió que s'emet per mitjà de Telecinco.

 

 

El comunicat per on ha transcendit aquesta informació incloïa que durant el programa del passat 8 de novembre de 2017, es va presentar una revista «amb finalitat publicitària i promocional». D'aquesta manera, es considera que s'estava incitant «a la compra de la mateixa», oferint-la visualment i fent «referències verbals al producte mencionat».

 

D'aquesta manera, l'organisme ha indicat que la manera d'informar o debatre sobre la notícia que apareixia en portada a la publicació «pot induir a error als telespectadors». Es considera que a la vegada que es valora el contingut, «també té lloc una promoció de la mateixa», motiu pel qual es podria estar desenvolupant l'exercici de la publicitat.

Fins a 500.000 euros de multa

De confirmar-se aquesta investigació, 'Sálvame' podria provocar a Mediaset haver incomplert l'article 58.8 de la Llei General de Comunicació Audiovisual. La promoció de comunicació comercial encoberta, la qual es realitza mitjançant tècniques subliminals, representa una infracció de caràcter greu sobre el mencionat article, el que comporta el pagament d'una sanció.

 

Una vegada obert l'expedient, Mediaset compta amb un termini màxim de deu dies per presentar qualsevol tipus d'al·legació. Una vegada superat aquest període, es procedirà a valorar el contingut i, en cas de ser necessari, a realitzar la sanció corresponent, la qual oscil·laria entre els 100.001 euros i els 500.000 euros.

 

'Sálvame' podria rebre una multa de 500.000 euros | Telecinco

 
Recuperant vells fantasmes

No és la primera vegada que Mediaset s'enfronta a una situació així. Anteriorment, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ja va multar a l'organització amb 528.373 euros per emetre publicitat encoberta al programa de Telecinco, 'Sálvame Naranja'. En aquell cas, va ser com a conseqüència de l'espai relacionat amb la salut, denominat 'Aprende a cuidarte'.

 

En aquell cas, l'emissió protagonitzada pel doctor Gutiérrez tenia, segons la CNMC, «tractament com a publicitat» a l'espai, que com que no havia estat advertit, es va considerar infracció. En aquest sentit, es va alertar que existia «vinculació entre els consells impartits i les telepromocions, mitjançant fórmules que promocionen, de manera òbvia, els productes posteriorment oferts al programa».