'Sálvame' perd el lideratge d'audiències i sabem qui és el culpable

'Pasapalabra' està guanyant la batalla contra el programa de Telecinco

Imatge d'arxiu del programa de Telecinco, Sálvame
'Pasapalabra' està guanyant la batalla contra el programa de Telecinco | Telecinco

Durant anys, 'Sálvame' ha estat el programa estrella de les tardes a televisió. Tot i això, des que la seva cadena rival, Antena 3, es va fer amb els drets de 'Pasapalabra', el format més destacat de Telecinco ha perdut molta audiència i aquest mes d'agost ha perdut el primer lloc. 

L'any 2009 els col·laboradors del programa es van convertir en els personatges públics amb un gran pes dins de la premsa del cor, i 'Sálvame' va suposar una nova manera de fer televisió que va captar de manera immediata l'atenció dels espectadors. 

Des de llavors, la vida de persones com Belén Esteban o Kiko Matamoros són de les més comentades arreu d'Espanya i són els protagonistes de molts titulars. 

Tot i això, malgrat que l'estrena de 'Pasapalabra' a Antena 3 no va començar amb molt bon peu, sembla que el que abans es donava com una batalla guanyada, ara està sent el major responsable d'una gran derrota, i és que el programa presentat per Roberto Leal ja supera en audiència a 'Sálvame'. 

Des del mes de maig, tots dos programes han estat bastant equilibrats pel que fa a espectadors, però el passat divendres 21 d'agost, 'Pasapalabra' va aconseguir posar-se tres punts de share per sobre del programa de Telecinco, aconseguint un 18,2% de quota de pantalla. 

La causa del descens

Però, quins són els motius d'aquesta gran baixada d'audiència? Està clar que 'Sálvame' no està atravessant el seu millor moment. I un dels motius principals ha estat Marta López.

Des que es va conèixer la notícia que la periodista havia donat positiu en Covid-19 i va ser acomiadada de Mediaset pel seu mal comportament respecte a les mesures de seguretat per evitar l'expansió del virus, molts dels col·laboradors estrella del programa no han tornat a aparèixer al plató. 

En la seva majoria, això es deu al fet que han hagut de confinar-se als seus respectius domicilis per haver coincidit amb una persona infectada. Entre ells s'hi troben Antonio David FloresLydia LozanoGema López

A aquest fet hi hem d'afegir que altres personatges molt destacats, com Belén Esteban també fa diversos dies que no apareix al programa de Telecinco perquè està gaudint de les seves vacances, o Kiko Matamoros, el qual ha estat ingressat a l'hospital. 

Una altra col·laboradora que també està absent és Mila Ximénez, ja que es troba molt concentrada en la seva lluita contra el càncer.

Són precisament aquests personatges els quals acostumen a donar més joc al programa, i està clar que si ells no estan presents a 'Sálvame', el programa no és igual i no enganxa de la mateixa manera a l'audiència. Així ho han demostrat els seguidors d'aquest format a les xarxes socials, on són molts els usuaris els quals els acusen de falsificar moltes discussions. 

A més, aquest any els personatges de la premsa rosa tampoc estan molt actius per culpa de la pandèmia mundial i això fa que altres companys que no causen tant d'enrenou se situen com a protagonistes. 

I sembla que això no està agradant als espectadors, i així es va comprovar a la boda fictícia entre Fani Carbajo i Christofer que es va celebrar al programa del passat dimarts i que va ser superada en audiència per 'Pasapalabra'.


Comentaris
Carmen
És un programa que es fa molt carregòs... ! sempre parlen del mateix, discutint-se i cridant, sort que ara no hi ha el setciències d'en Matamoros, és l' home que tot ho sap i res ignora... un pedant...!!! Abans feia gràcia escoltar-los una estoneta, però ara passo de llarg del canal....

envia el comentari