URGENT

🚔 Màxima tensió a l'Hospitalet de Llobregat per un atracador atrinxerat

ÚLTIMA HORA

🚨 Els morts per coronavirus es disparen a Espanya amb 442 i 8.257 contagis més

'Sálvame' genera polèmica per realitzar un debat televisiu amb la mort de Gabriel Cruz

Tot i les nombroses crítiques dels teleespectadors, l'arriscada proposta de Telecinco va ser tot un èxit d'audiència

Telecinco
Imatge d'arxiu d'uns dels edificis de Telecinco a Madrid | Telecinco

La societat està molt enfadada amb la mediatització que s'ha generat de la desaparició i crim del petit Gabriel Cruz. Segons molts teleespectadors, a més d'informar sobre la tragèdia, els mitjans de comunicació estan aprofitant el cas per treure'n benefici propi i aconseguir grans quotes d'audiència. Un bon exemple d'això ha estat el programa del cor 'Sálvame', que va decidir canviar la seva programació per oferir un programa dedicat a Gabriel.

Paz Padilla va ser l'encarregada de presentar el programa, i juntament amb el periodista de 'El Mundo', Javier Negre, l'advocada Montse Suárez i el subinspector de la Policia Nacional, Alfredo Perdiguero, van voler oferir un debat, tertúlia i informació destacada de la mort del nen de Níjar, Almeria. Aquesta va ser una dedició poc encertada per aquest tipus de format televisiu.

Primer, tots els convidats de 'Sálvame' van realitzar un minut de silenci, la qual va enfadar als teleespectadors que no entenien per què es modificava el programa. Però això només va ser el principi, ja que en comptes de centrar-se en els personatges famosos de sempre o només en Gabriel Cruz, van fer un mix que encara va generar més confusió i ira.

Sálvame recibe críticas por mediatizar la muerte de Gabriel Cruz
'Sálvame' rep crítiques per mediatitzar la mort de Gabriel Cruz | Mediaset

 

'Sálvame' és criticat a Twitter

«Si us plau, no poseu més la cara de Gabriel per a continuació posar la de Maria Lapiedra. Una mica de respecte. Això és una desgràcia molt gran que no ha de barrejar-se amb el circ de 'Sálvame'», demanava un usuari de Twitter, notablement molest.

Però aquest no ha estat l'únic missatge de crítica que ha rebut el programa. N'hi ha hagut que han atacat la decisió de Telecinco i han lamentat que el programa del cor aprofités aquest cas mediàtic de Gabriel. Creuen que són «oportunistes» i «'carronya' televisiva».

El cas Gabriel Cruz va donar bons resultats

Tot i les dures crítiques, el públic no va perdre cada un dels moments de retransmissió del programa. Inclús amb continguts que ja s'havien donat anteriorment, com és el cas de 'Viva la vida' que va duplicar la seva audiència amb el programa especial de diumenge 11 de març.

Va ser justament el dia en què es va trobar el cadàver del menor desaparegut. El programa de Toñi Moreno va aconseguir amb el seu programa dedicat un 20,8% de 'share' i 3.227.000 espectadors, pràcticament el doble de les xifres que aconsegueixen normalment.

Així mateix, tot el cas de Gabriel també ha proporcionat uns grans resultats als dos matinals més vistos de la televisió. Telecinco amb Ana Rosa Quintana va aconseguir el 26,9% i 1.186.000 espectadors. Per la seva part, Antena 3 amb 'Espejo Público' de Susanna Griso també va fer un 26,2% i un total d'1.049.000 espectadors.


Comentaris

envia el comentari