Santi Vila sobre Carles Puigdemont: «L'únic que li puc retreure és que em va casar i no em va sortir bé»

L'exconseller de Territori, una de les figures més polèmiques per a l'independentisme, ha explicat que «eren molt amics», però que no s'han tornat a parlar

Santi Vila parlant amb Risto Mejide a 'Chester'
Santi Vila parlant amb Risto Mejide a 'Chester' | Cuatro

Santi Vila, una de les figures més mediàtiques del moment, ha acudit aquest diumenge a 'Chester', per parlar amb Risto Mejide sobre la seva vida després d'abandonar el Govern de Carles Puigdemont hores abans de la declaració d'independència, i sobre la seva actual relació amb l'expresident i cap de llista de Junts per Catalunya. Recordem que va ser Puigdemont qui, durant la seva època com a alcalde de Girona, va casar Vila. 

«L'únic que li puc retreure és que em va casar i no em va sortir bé. Érem molt amics. I vull pensar que a l'àmbit personal ho seguim sent», ha començat explicant Vila a Mejide. Ara bé, l'exconseller de Territori ha reconegut que l'actual relació és molt diferent de la d'abans, i que de fet no han intercanviat cap paraula des de la proclamació de la independència. 

«Des que va proclamar la independència no hem tornat a parlar. Sí que he parlat amb el seu entorn, he subratllat que em té a la seva disposició, més enllà de la discrepància política», ha continuat el polític. 

Una situació molt complicada

Com era d'esperar, Mejide també li ha preguntat per la complicada situació política que es va viure en el Govern català el passat any 2017, amb el referèndum del dia 1 d'octubre al capdavant. «2017 es va iniciar amb l'anunci per part del govern de Rajoy de l'operació diàleg amb Catalunya», ha indicat Vila, L'exconseller ha explicat que «hi va haver conversacions amb tots els partits», i que fins i tot a dins del Partit Popular hi va haver «ministres que estaven molt preocupats», i que van intentar «explorar possibilitats». 

L'exconseller de Territori s'ha convertit en una figura molt polèmica per a l'independentisme
L'exconseller de Territori s'ha convertit en una figura molt polèmica per a l'independentisme | Cuatro

 

«Hem de ser molt crítics i exigents tots»

«Tots els meus moviments sempre van ser autoritzats pel president», ha insistit Vila, que també ha revelat que no va ser fins als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils que Mariano Rajoy i Carles Puigdemont van parlar «sense caps de gabinet ni intermediaris». Ara bé, tot va anar escalant amb la celebració del referèndum del dia 1 d'octubre, quan tothom estava convençut que la mobilització massiva obligaria Rajoy a reaccionar. 

«Si de mi depengués ara, no ho haguéssim fet d'aquella forma per evitar un disgust a la gent», ha confessat Vila. «Aquí hi ha hagut un exercici de responsabilitats de vegades molt irresponsable, precisament per l'elusió de les responsabilitats», ha criticat l'exconseller, que ha afegit que «hem de ser molt crítics i exigents tots amb el nostre propi paper», perquè ens sigui útil per «mirar cap endavant». 

Santi Vila demana a tothom que sigui crític i assumeixi les seves responsabilitats
Santi Vila demana a tothom que sigui crític i assumeixi les seves responsabilitats | Cuatro

 


Comentaris

envia el comentari