Primer plano del personaje

El secret que Ana Rosa Quintana no va explicar el dia que va anunciar el seu càncer

Ana Rosa va sorprendre els seus companys amb una notícia que no esperaven

Dimarts passat, poques persones sabien que Ana Rosa Quintana havia patit una recaiguda del seu càncer. Els dies anteriors s'havia mostrat amb molta naturalitat, com si no passés res. Ningú sospitava que la malaltia hagués tornat a trucar a la porta.

Després del pont de Tots Sants, va trobar el moment adequat per comunicar-ho. Aquest petit sotrac l'obligarà a apartar-se de la televisió durant un temps. Sens dubte, s'enfronta a una de les decisions més complicades de la seva carrera.

Ana Rosa s'oblidarà durant un temps de les matinades, el públic i la fama. Vol centrar-se en el més important: la seva salut. Tampoc no té intenció de descuidar els pilars de la seva vida: el seu marit i els seus fills.

Dimarts va tenir l'ocasió de llegir la seva darrera editorial, on les paraules li sortien del cor. Ho va esciure durant els dies anteriors i, possiblement, ha estat el text més complicat de la seva vida.

Abans de compartir-ho amb els companys de redacció, ho va lliurar al director, subdirectors i al realitzador Iñaki. L'últim va sortir del despatx molt trist, amb la mirada perduda. Aquest fet va alertar la resta de membres de l'equip.

Sabien que estava passant una cosa greu, «però mai no vam imaginar que fos un càncer», expliquen impactats per la notícia. Asseguren que no en sabien res.

La presentadora al plató
Ana Rosa Quintana s'apartarà un temps de la televisió | Mediaset

«La setmana anterior hi va haver moviments de caps, pensàvem que potser hi hauria canvis d'organització», relaten. Veien Ana Rosa «bé, professional i simpàtica com cada matí».

Després de fer el seu anunci, va rebre un càlid aplaudiment per part dels companys. Reconeixen la seva gran tasca al capdavant del programa, sense oblidar-se del bon tracte que els dispensa sempre.

La periodista, encarregada dels matins de Telecinco durant 17 temporades, intentava seguir sempre la mateixa rutina. Tot i això, l'anunci que donaria va fer que canviés de plans.

Ana Rosa acostuma a arribar a les 07:00 cada dia, es dirigeix a la sala de reunions i saluda els companys de camí. Sempre hi ha lloc per a alguna petita xerrameca o broma sobre què els espera o què va passar el dia anterior.

Repassen l'escaleta i estableixen els continguts que protagonitzaran l'espai. Ella és la capitana i assumeix tota la responsabilitat. En els darrers mesos, ha reforçat el seu lideratge, amb un 21,4% de share i 616.000 espectadors.

S'aparta durant un temps, de forma indefinida, deixant el programa al capdamunt. Confia que l'audiència no els toqui l'esquena. Deixa el seu format en mans de grans professionals com Joaquín Prat, Patricia Pardo i Ana Terradillos.

Patricia Pardo i Joaquín Prat xerrant al carrer amb més persones
Patricia Pardo i Joaquín Prat assumeixen els matins de Telecinco | Europa Press

Ana Rosa trigarà uns mesos a tornar

A l'estiu ja s'ocupen de reemplaçar-la amb bons resultats, així que se'n pot anar tranquil·la. Ana Rosa Quintana no ha volgut fixar terminis de recuperació, però els seus companys confien a «tenir-la de tornada en vuit mesos». Això si tot surt bé.

Per tant, significa que tornaria per acabar la temporada al juny o per començar el pròxim curs al setembre.

El dia que anuncia la seva retirada temporal, la periodista intenta reunir la seva gent de confiança. Entre ells hi ha el seu germà Enrique, la secretària de premsa i Xelo Montesinos, la seva sòcia a la productora.

Foto familiar
La presentadora vol centrar-se en la família | GTRES

Volia que el seu equip se n'assabentés abans que el públic. Quan va sortir del despatx dels directors, va reunir els redactors. Els va dedicar unes paraules emotives, on no va faltar la positivitat i, fins i tot, es va atrevir amb alguna broma.

Un cop es fa pública la notícia, el telèfon no deixa de funcionar. Moltes cares conegudes, entrevistades i gent de la televisió volen transmetre-li el seu suport.

Polítics de totes les formacions, tant d'esquerres com de dretes, no van dubtar a fer-li costat en aquests moments. Asseguren que les mostres d'ànim fins i tot van arribar des de Moncloa.

EL VÍDEO DEL DIA