Els sindicats dels Mossos d'Esquadra s'indignen amb l'humor de l''Està Passant'

Els representants dels agents obvien que es tracta d'un programa d'entreteniment i presentaran una denúncia per un fet «inacceptable»

 

Els sindicats dels Mossos d'Esquadra es van escandalitzar el passat dimecres, 16 d'octubre, arran d'un gag del programa 'Està Passant' de TV3, en què se'ls comparava amb «gossos rabiosos i analfabets».

 

En plena setmana d'aldarulls, el programa dirigit per Toni Soler i en boca del col·laborador i humorista Magí Garcia, 'Modgi', va fer una metàfora entre persones i gossos arran de les protestes per la sentència del procés. Modgi explicava que «hi ha gossos que s'enfilen a sobre d'un cotxe i els cauen 9 anys de presó», fent referència a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart; fet que fa que «els altres amics gossos surtin a queixar-se».

 

A partir d'aquí, acompanyat d'una fotografia d'un gos de raça perillosa amb gorra de policia, l'humorista explica que quan els 'gossos' surten a protestar, aquests altres «malparits de gossos» que suposadament estan allà per protegir la gent, «potser et borden, et mosseguen o et disparen bales de foam o pilotes de goma i et treuen un ull». Finalment, en el seu paper, Modgi s'exclama preguntant-se: «Qui li torna l'ull a un nano de 22 anys, els putos mossos de merda?!». El gag acaba afirmant que la culpa és dels amos dels gossos i compartint una imatge del conseller d'Interior, Miquel Buch.

 

 

Denúncia dels sindicats de Mossos

Davant d'aquest gag, que va tenir lloc en una setmana calenta, plena de mobilitzacions, irregularitats policials i aldarulls a les ciutats més importants del país, els sindicats dels Mossos d'Esquadra han obviat el to humorístic del programa i han decidit tirar endavant una denúncia que presentaran aquest mateix dijous.

 

A través de les xarxes socials, la Sindical que agrupa els sindicats SPC, SME i CAT-me, així com el sindicat majoritari SAP-FEPOL, han criticat amb duresa el programa de TV3, considerant «vergonyós» el símil entre gossos i mossos, afirmant que se senten «ofesos» i troben «intolerable» i «escandalós» el gag.

 

També et pot interessar...

Més notícies de la categoria Televisió