Imatge d'arxiu del presentador de televisió Pablo Motos

Els sous de Pablo Motos i Susanna Griso, en perill pels problemes d'Antena 3

Segons ha revelat 'Libertad Digital', els presentadors perillen per la patacada del grup en borsa

Els presentadors més reconeguts d'Antena 3, Pablo Motos i Susanna Griso, podrien sortir perjudicats de la crisi del coronavirus. Segons ha revelat 'Libertad Digital', estan veient perillar els seus salaris davant la caiguda econòmica de la cadena. Com tots els sectors econòmics, el de la comunicació i la informació també s'ha vist greument afectat per la pandèmia.

Atresmedia es planteja una reducció de salaris 

Els ingressos per publicitat des de l'esclat de la crisi han anat en picat, posant en perill l'economia dels petits i grans mitjans de comunicació. Durant el confinament, van estar en mínims històrics i amb la tornada a la nova normalitat s'han vist igualment reduïts. Gairebé totes les empreses han patit pèrdues i la forma més fàcil de reduir les despeses és retallant la inversió en publicitat.

De fet, de gener a setembre de 2020, Atresmedia ha patit una caiguda de la publicitat d'un 27%, segons publica el mateix mitjà digital. Aquest descens s'ha traduït en un resultat brut d'explotació (EBITDA) de 73,1 milions d'euros, un 42,1% inferior a 2019. Segons les mateixes dades, en els nou primers mesos de l'any, Atresmedia va obtenir un benefici net de 39,9 milions d'euros, fet que suposa un descens del 50,3% respecte al mateix període del 2019.

La corporació perd valor en borsa per culpa de la pandèmia

No obstant això, no es tracta d'una situació que afecta únicament a Atresmedia. Al març es va detectar una caiguda de la inversió publicitària del 50% en el sector audiovisual i d'entre el 70 i 80% en la premsa escrita. Tot i les ajudes estatals que han rebut els grans mitjans de comunicació del país, com Atresmedia i Mediaset, l'impacte de les pèrdues se segueix notant en borsa.

«Els de Paolo Vasile i els de Silvio González encarrilen un descens en borsa que suma centenars de milions d'euros de capitalització borsària que s'ha esfumat en aproximadament nou mesos», expliquen des d''Economía Digital'. Aquesta debilitada situació econòmica podria portar els grans dirigents a reestructurar els sous dels seus treballadors, podent perillar certs salaris elevats i programes excessivament costosos.