El Suprem condemna Intereconomía a pagar 2,5 milions d'euros a Josep Pedrerol

La cadena de televisió va acomiadar el periodista català el desembre de 2013

Josep Pedrerol, sota la pluja amb una pilota de futbol a les mans, en una imatge d'arxiu
Intereconomía haurà d'indemnitzar Josep Pedrerol pel seu acomiadament l'any 2013. | Europa Press

Josep Pedrerol rebrà una indemnització de 2,5 milions d'euros de la seva antiga cadena, Interconomía Televisión, pel seu acomiadament l'any 2013. Així ho ha dictaminat el Tribunal Suprem en una decisió en què desestima el recurs del grup audiovisual —actualment en concurs de creditors— contra la sentència de l'Audiència Provincial de Madrid favorable a qui va ser presentador de 'Punto Pelota'.

En aquest sentit, segons ha avançat el digital 'Voz Populi', el Suprem ha donat la raó al periodista, tot i que la cadena havia argumentat una infracció processal en el procés judicial. D'aquesta manera es posa punt final a una llarga batalla judicial que va començar arran de l'acomiadament de Josep Pedrerol.

Acomiadat el desembre de 2013

La contesa judicial entre Pedrerol i Intereconomía es va iniciar el desembre de 2013, quan el periodista va ser acomiadat del seu programa 'Punto Pelota'. En el seu dia, el Jutjat de Primera Instància núm. 34 de Madrid va condemnar la cadena de televisió a pagar 1.059.186,53 euros, més interessos, per factures pendents de pagament a Radio Sport Club, la productora de Pedrerol. Així mateix, es va sentenciar Intereconomía a pagar 1,6 milions d'euros més per «danys i perjudicis» per la rescissió de contracte del periodista «sense cap justificació».

Intereconomía va argumentar un incompliment de contracte en «matèria publicitària» per part del periodista català, tot i que la demanda va ser desestimada. La televisió va recórrer la decisió davant l'Audiència Provincial de Madrid, que va donar la raó a Pedrerol. L'acomiadament i tancament del programa no va afectar només el periodista, ja que també es van veure afectats 14 treballadors i una trentena de tertulians.

Fitxatge per Atresmedia

Poc després de ser acomiadat per Intereconomía, Pedrerol va denunciar impagaments de sis mesos per part de la cadena, explicant que va haver de demanar un crèdit personal per poder pagar els treballadors del programa 'Punto Pelota'.

Tot i l'acomiadament, el periodista català no va estar gaire temps sense feina, ja que poques setmanes després, a principis de 2014, va fitxar per Atresmedia, on va començar a presentar 'El Chiringuito'.


Comentaris

envia el comentari