Susanna Griso i el problema amb la seva filla de 8 anys

La presentadora explica el conflicte que genera entre les dues l'aplicació per a mòbils 'TikTok'

Susanna Griso presentant 'Espjo Público'
Susanna Griso va explicar la problemàtica que té amb la seva filla   | Antena 3

Els nens i les nenes actuals són fills de la tecnologia. Des de ben petits ja descobreixen el funcionament dels telèfons mòbils i com moure's en ells per veure vídeos, jugar i entretenir-se en general. 

 

La situació encara s'accentua més si parlem de les xarxes socials. Principalment 'TikTok', una plataforma social en línia en la qual es recreen continguts audiovisuals d'acudits, balls, imitacions... En definitiva, una cartera àmplia perquè cada usuari consumeixi el contingut més afí a ell, o també, que pugui realitzar els seus propis enregistraments.

 

No obstant això, en certes ocasions, els continguts d'aquesta xarxa social -amb una comunitat de seguidors principalment adolescents- no sempre exhibeix contingut per a tots els públics. Els vídeos pujats de to o balls sensuals són, entre d'altres, documentació gràfica a disposició de menors d'edat i que, en moltes ocasions, també són generats o creats per usuaris que no compleixen la majoria d'edat.

 

El públic infantil ja comença a seguir a les modes i també se sumen a carro de la comunitat 'TikTok'. En el cas de moltes nenes, consumeixen vídeos de ball, no sempre adequats a la seva edat, i després intenten reproduir-los.

 

L'alarma social ha saltat entre molts pares i mares que no consideren que aquesta plataforma social generi continguts per als seus fills i estan realment enfadats. És el cas de Susanna Griso. La presentadora d''Espejo Público' a Antena 3 ha confessat que la seva filla és una gran seguidora d'aquest canal social.

 

«Quin mal està fent 'TikTok', us n'adoneu no?», preguntava la periodista a propòsit d'un vídeo que estaven comentant els seus companys, que s'havia llançat en aquesta plataforma i que s'havia fet viral.

 

Un dels col·laboradors del programa va caure en desacord amb la presentadora del programa, ja que per a Diego Revuelta, aquesta plataforma és un canal d'entreteniment que ensenya el millor de cada un, lluny de ser una aplicació socialment perjudicial.

 

«El que està fent és que la gent tregui el costat bo de les coses. Jo, almenys, ho agraeixo», va dir Revuelta. Però Susanna, amb l'experiència sota el braç de tenir a casa una fanàtica d'aquesta plataforma, no va poder contenir la seva opinió al respecte. «Tu no tens una nena de 8 anys que està enganxadíssima a 'TikTok' i he d'agafar-li el mòbil a totes hores», va respondre molesta Susanna Griso al col·laborador.

 

Diego va aprofitar l'ocasió per fer promoció a la seva companya. El col·laborador va informar a tots els espectadors que la periodista havia creat un canal propi a 'reels' a Instagram i ja havia publicat un vídeo. Susanna va voler donar-li les gràcies a Diego per això, però assegurant-li que el seu pas pel món digital no la portaria a obrir-se un canal a 'TikTok'. D'altra banda, la conductora del programa va vaticinar que seguiria nodrint de continguts el seu perfil a Instagram.

 

Els experts alerten dels perills de 'TikTok'

'TikTok' és una de les deu primeres aplicacions amb més descàrregues del món. A la vegada, però, també és l'aplicació ha hagut de pagar una major sanció econòmica conseqüència de recopilar dades de menors d'edat i vulnerar la Llei de protecció de la privacitat en línia per a nens.

 

Tot i que, arran de la multa, aquesta plataforma va realitzar canvis en la seva política, els experts asseguren que no és suficient. «Per als pederastes és fàcil accedir i contactar amb menors perquè saben que és una xarxa molt utilitzada per ells», va afirmar Marc Balcells, professor del programa de Criminologia de la UOC. És normal, doncs, que Susanna Griso estigui desesperada cada vegada que veu a la seva filla consumint 'TikTok'.


Comentaris

envia el comentari