Susanna Griso presentant 'Espjo Público'

El problema que Susanna Griso no sap aturar i pot acabar posant-la contra les cordes

La seva polèmica pregunta a una jove metgessa provoca la indignació dels sanitaris

La presentadora del matinal d'Antena 3, 'Espejo Público', Susanna Griso, va rebre una pluja de crítiques a les xarxes socials per la seva polèmica entrevista a una metgessa. La periodista va realitzar el passat divendres, 5 de febrer, diverses preguntes a la noia, que va decidir ajornar el MIR a causa de la pandèmia de la Covid-19.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La veterana periodista va provocar la ira a les xarxes per qüestionar el pla de la jove, així com dels que estan decidint no fer aquest any el MIR. La xerrada entre Griso i la futura MIR va tenir lloc pocs dies després de saber la baixada aproximada de 1.000 aspirants en la prova d'accés per a l'examen de l'any 2021, com es va poder veure en la llista provisional d'admesos pel Ministeri de Sanitat.

La polèmica pregunta de Susanna Griso que indigna els metges

«L'experiència de treballar un any amb Covid, als hospitals totalment saturats per la pandèmia, crec que mereix viure-la, no?», va preguntar Griso a la jove metgessa. Aquesta pregunta va provocar la ira dels MIR, que apunten que, a més de la duresa de la pandèmia, han de lluitar contra altres dificultats, com a baixos salaris, llargues guàrdies i deixadesa dels seus superiors.

Després del que ha passat al plató de 'Espejo Público', molts usuaris van criticar a la presentadora a les xarxes socials recordant que els residents no són persones per «cobrir els llocs estructurals d'un hospital», a més de referir-se al fet que les bosses de metges es troben buides perquè només tenen contractes que es caracteritzen per les deficients condicions laborals.

Durant el cap de setmana, la indignació dels MIR no va ser menor, qui van seguir criticant a les xarxes l'actitud de Griso i han llançat la campanya 'Jo no renuncio'. Una reivindicació dels metges, que demanen una disculpa pública de la presentadora d'Antena 3' i que doni veu als representants de la Formació Sanitària Especialitzada per posar de manifest les preocupacions i defectes que hi ha al model MIR.

El profund malestar de les associacions de metges

Amb els 'hashtags' #YoNoRenuncio i #FSEenLucha, els aspirants al MIR i els residents que treballen actualment en els hospitals, van fer públic el seu malestar amb les paraules de la periodista d'Atresmedia'. Alhora, l'Associació MIR Espanya (AME), el Consell General d'Estudiants de Medicina (CEEM), la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM) i el Consell General de Col·legis Oficials de Metges (OMC) van comunicar quines són les sol·licituds a les quals «no renuncien» per tenir una millor Formació Sanitària Especialitzada.

Cal assenyalar que des de la vocalia nacional de metges joves de l'Organització Mèdica Col·legial d'Espanya (OMC), amb Domingo Sánchez al comandament, va emetre en les últimes hores un comunicat sobre el «descontentament i preocupació davant les declaracions abocades en l'entrevista en 'Espejo Público' a la companya Sherezade Gallego».

«Instem al seu programa a disculpar-se per aquestes paraules»

«Ens sembla totalment reprotxable una actitud que posi en dubte el nostre compromís vocacional i sacrifici envers la societat davant d'una situació que està sent extenuant. Cal recordar que fa ja més d'un any que estem lluitant per intentar controlar una pandèmia que ha significat una fita sense precedents en l'atenció sanitària moderna i que ens ha afectat en tots els nivells», apunta l'OMC.

Des de l'Organització Mèdica Col·legial fan una petició a Susanna Griso i el seu programa: «Instem al seu programa a disculpar-se per aquestes paraules i reflectir l'enorme tasca que estem realitzant tots els professionals sanitaris perquè cada dia hi hagi menys pèrdues, menys sofriment i més famílies puguin tornar sans a casa», conclou el comunicat.

[Predef] infrmate-ms-sobre-el-coronavirus-622 [/ Predef]