Susanna Griso revela la situació real de diversos dels brots a Espanya

Un dels col·laboradors d’’Espejo Público’ ha confirmat la xifra de contagiats

Susanna Griso
Un dels col·laboradors d’’Espejo Público’ ha confirmat la xifra de contagiats | Antena 3

Sens dubte, el coronavirus està lluny d'abandonar el nostre país o almenys això sembla, després dels diferents rebrots que han anat sorgint en les últimes setmanes en diferents punts d'Espanya, dels quals precisament ha informat Susanna Griso i Gonzalo Bans.

El col·laborador d''Espejo Público' no ha dubtat a explicar aquest dilluns, 30 de juny, quina era la situació d'Espanya en aquests moments i, en concret, l'estat dels diferents brots actius. Des de la desescalada, les xifres són aterridores, tant que a Màlaga, «en sis dies hem passat de 9 casos a gairebé 90».

  

Lloc i estat dels brots a Espanya

En el cas de Huelva, Gonzalo Bans recalcava que ja hi havia «sis casos positius i que s'ha aïllat a 60 persones». «S'estan fent més de 200 test sobre l'entorn del pacient zero, un mariner a qui li van fer una festa de benvinguda», sentenciava el col·laborador de televisió.

No obstant això, Andalusia no ha estat l'única comunitat autònoma que ha patit rebrots. A Aragó, «a les comarques d'Osca, hi ha ja 320 positius, 48 d'ells detectats en les últimes hores. El 80% dels contagiats a la comarca són asimptomàtics», afegia el col·laborador.

D'altra banda, a Lleida ja hi ha 18 persones grans contagiades en una residència, mentre que a La Garrotxax «hi ha 31 casos de caràcter lleu i es troben tots en els seus domicilis».

A la Comunitat Valenciana s'ha produït un rebrot  a l'empresa càrnia de Rafael Buñol, una situació que s'ha anat complicant amb el pas dels dies: «Sanitat ha detectat set nous casos, de manera que la xifra de contagiats s'eleva a 14».

Lluny de calmar- a situació, Gonzalo Bans adverteix que el nombre d'infectats de coronavirus va creixent dia a dia i que tan sols diumenge passat es van registrar 118 positius.


Comentaris

envia el comentari