La seu de Mediaset a Madrid, il·luminada amb els colors del grup empresarial

Telecinco prepara canvis importants a la seva graella: Ha arribat el moment

'Mediaset' ha de modificar la seva estratègia per sortir vencedora en aquesta ocasió

Telecinco no està travessant pel seu millor moment. I és que la cadena de 'Mediaset' es juga el lideratge del mes d'agost en pocs dies. Així mateix, li està costant desmarcar-se del seu màxim rival, Antena 3, i s'ha de donar pressa si vol sortir vencedora també en aquesta ocasió.

Els teleespectadors marquen la diferència

La temporada televisiva 2020-2021 deixava dos clars guanyadors respecte a les audiències. Telecinco obtenia la seva millor temporada des de 2010, mentre que Antena 3 guanyava el 'prime time' a 'Mediaset' per primera vegada en la història i amb la distància més gran en 23 anys.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Queden tot just uns dies perquè acabi el mes d'agost i Telecinco ha de prendre mesures dràstiques si vol fer-se amb el lideratge en aquesta ocasió. La bona ratxa de victòries que acumula des de fa anys podria acabar més aviat que tard si no fa canvis.

Després de 22 jornades, Telecinco compta amb una quota de pantalla del 13%, mentre que el seu rival anota un 12,8%. Així doncs, Antena 3 li segueix molt de prop gràcies a la millora que ha experimentat en la seva franja matutina i també en la vespertina.

A meitat de mes, la cadena líder de 'Mediaset' mantenia aquest mateix 13%, però treia mig punt al canal d''Atresmedia'. No obstant això, aquest últim ha aconseguit retallar la distància amb el seu enemic i quedar-se a tan sols dues dècimes d'ell en pocs dies.

En plena recta final del mes d'agost, les dues cadenes es juguen el seu partit més important. Per això, 'Mediaset España' ha de jugar bé totes les seves cartes. Ha de reestructurar o reforçar dràsticament la seva graella si vol aconseguir-ho.

Antena 3 no pensa posar-li les coses fàcils. La cadena d''Atresmedia' vol imposar-se a Telecinco encara que sigui en l'últim moment. De fet, amb 'El Hormiguero', 'La Voz Kids' i 'Pasapalabra' s'ho està posant complicat a 'Mediaset', que veu com les seves xifres baixen.

A més, la seva aposta per 'Mask Singer: adivina quién canta' va aconseguir acomiadar-se com a líder absolut amb la seva gran final fa unes setmanes, que va captar a un 20,6% de l'audiència.

Les seves sèries també han aconseguit captivar els teleespectadors aquesta temporada. I és que aquest estiu la cadena d''Atresmedia' ha posat tota la carn a la graella i no ha escatimat en despeses per aconseguir fer-se amb l'anhelat lideratge televisiu.

La veritat és que no és la primera vegada que 'Mediaset' es veu en aquesta tessitura. I és que per sortir victoriosa en anteriors ocasions n'ha tingut prou amb fer algun canvi en la seva graella habitual. 

Segurament, ara faci el mateix. Per què canviar d'estratègia quan sempre li ha servit per sortir victoriosa en els enfrontaments amb el seu màxim rival.

La seva baixada més notable

Gràcies a l'Eurocopa, Telecinco va aconseguir tancar el passat mes de juliol amb un 17% de mitjana. Això li va permetre encadenar 35 victòries mensuals amb una distància de gairebé 4 punts respecte a la seva competidora principal.

En l'actualitat, la cadena de 'Mediaset' es troba 4 punts per sota de les seves dades de juliol. Per la seva banda, Antena 3 està a 3 dècimes d'igualar el 13,1% del mes anterior. L'estiu passat, a l'agost, Telecinco va registrar un 13,2% en total, 1,7 punts més que Antena 3, que no va superar l'11,5%.

D'aquesta forma, va complir dos anys de lideratge ininterromput. Així va aconseguir també la major distància històrica sobre Antena 3. De fet, va ser la més gran dels últims nou anys en un mes d'agost.

A més, la cadena de 'Mediaset' va encapçalar també el 'Target Comercial' amb un 12,5% i va ser referència reiteradament al 'day time' amb la seva millor xifra a l'agost des de l'any 2011.