Les cares més famoses de Telecinco en una imatge promocional

Telecinco es carrega un dels seus presentadors estrella: «Es veia a venir»

Paolo Vasile hauria decidit prescindir de Jordi González

Després d'una temporada una mica complicada, Telecinco comença a moure fitxa i a prendre decisions dràstiques per mantenir els nivells d'audiència. Per començar, s'han carregat de sobte 'Sálvame Tomate' per fer espai a Sonsoles Ónega i el seu 'Ya son las ocho', un espai que ha tingut una bona acollida per part de l'audiència. Però això no és tot, i tot indica que Paolo Vasile també té al punt de mira diversos dels presentadors de la cadena.

Jordi González la va pifiar a 'Secret Story'
Jordi González no s'ha sabut guanyar l'afecte del públic | Mediaset

En concret, Jordi González, que no travessa la seva millor etapa, és un dels que estan a l'estacada. Cada cop que surt en pantalla el rebuig dels espectadors és més que notable. El presentador no acaba de convèncer el públic, que ja el veia desganat i mostrant molt poc interès en la seva feina al capdavant de 'Secret Story'.

Així, els usuaris de les xarxes socials han deixat molt clar que prefereixen amb diferència altres rostres de la cadena com Jorge Javier Vázquez o Carlos Sobera.  De l'últim, alguns usuaris en destaquen el carisma, la capacitat d'improvisació, la sornegueria i la simpatia, a banda de la professionalitat. Un tuitaire declarava que vol veure a Sobera com a presentador d'un hipotètic pròxim reality. El mític presentador ha demostrat que no se n'amaga ni una.

Jordi González, relegat a un segon pla a Telecinco

Un fet, aquest, que ha acabat fent efecte en els alts directius, i els ha portat deixar fora Jordi González del 'prime time' de diumenge. Potser,també, pel fet que no oferia els resultats esperats. Les gales han reunit uns resultats d'audiència molt pobres, assolint amb prou feines el 13% de la quota de pantalla. Tot plegat, és un veritable desastre del veterà González.

Primer pla de Carlos Sobera en un photocal
Carlos Sobera és un dels favorits de l'audiència | GTRES

Queda clar que el català no acaba de caure bé al públic ni als concursants del reality, fet que suposa un problema seriós. La mala actitud amb què moltes vegades el presentador es dirigeix als presents al plató l'han convertit en un problema. Alguns espectadors asseguren que intenten «donar oportunitats» a Jordi Gonzálen, si bé no poden. D'altres, critiquen la facilitat amb què s'enfada.

Jordi González ha deixat molt clar que no està a gust presentat aquest tipus de formats, i fins i tot, ha reconegut mitjà de broma que no li agrada la feina. Sigui com sigui, hi ha usuaris que bromegen amb la possibilitat que facin al català presentar un programa els diumenges per fer anar a dormir l'audiència aviat. Demanen «cares noves», ja que González «treu tota l'emoció al programa».

De fet, fa unes setmanes es va escurçar l'horari del debat, degut a l'emissió del documental de Dolores Vázquez i el cas de Rocío Wanninkhof. Diumenge passat, 28 de novembre, el programa es va tornar a quedar sense el seu horari habitual per bé de Jesús Calleja. La nova temporada de 'Planeta Calleja' ha conquerit l'audiència, fet que ha provocat a un salt de cadena per al programa, de Cuatro a Telecinco.

L'emissió del programa especial des de La Palma amb Saúl Craviotto va prendre al debat de 'Secret Story' una hora i mitja. En lloc de començar a les deu de la nit, el programa es va engegar a dos quarts de dotze de la nit. ho va fer a les 23.30 hores. 'Planeta Calleja va ser tot un èxit que va posar Telecinco com a líder de la franja horària, amb un 13% de quota de pantalla.

Més de dos milions d'espectadors van veure el programa, i sembla que l'èxit no és puntual. Per això, Mediaset repetirà l'estratègia. Aquest proper diumenge, el programa de viatges estarà protagonitzat per ni més ni menys que Kiko Rivera, que viurà al costat de Calleja una intensa aventura al Nepal.