Telecinco no es planteja renovar a Bertín Osborne després de la seva baixada d'audiències

La cadena ha emès 'Mi casa es la tuya' durant les festes de Nadal i el programa ha caigut en picat

Jorge Lorenzo fue el invitado de 'Mi casa es la tuya' este miércoles
Jorge Lorenzo va ser un dels invitats de 'Mi casa es la tuya' durant la quarta temporada | Telecinco

Bertín Osborne podria tenir els dies contats a Telecinco després de la gran pèrdua d'audiències que ha patit 'Mi casa es la tuya'  durant les seves últimes emissions. Uns capítols que han fet que el programa passi de ser capdavanter, a ser una de les últimes opcions del 'prime-time' de la cadena.

Segons publica el portal 'PeriodistaDigital', les intencions de Telecinco han sigut obvies des del moment que va emetre dos dels programes de Bertín durant dues de les pitjors nits de l'any, com són la nit del 24 de desembre i la nit de Cap d'Any.

Dues nits en què l'audiència baixa moltíssim, ja que són dies que la gent passa en família, sopa fora o surt de festa, i els espectadors canvien els seus hàbits televisius i opten per un altre tipus de contingut, com per exemple les pel·lícules en família. 

Malgrat ser dos programes especials, i que, per tant, no formaven part de la resta de capítols de la temporada, les seves dades d'audiència també cal tenir-les en compte per a saber quin és l'interès que desperta el programa als espectadors. 

La pitjor audiència de la història del programa

El programa de Bertín Osborne que es va emetre el 24 de desembre va tenir un trist 8,4% d'audiència, el seu mínim històric i molt lluny de les dades que feia quan va arribar a Mediaset després de la seva reeixida etapa a TVE. La nit de Cap d'Any, però, va millorar lleugerament, tot i que va acabar amb un 11,3%, per sota dels 2 milions d'espectadors.

El motiu pel qual Telecinco va decidir emetre un dels seus programes estrella en dues nits de molt poc consum televisiu és una qüestió que només sabran els directius de la cadena, però els experts televisius creuen que la cadena de Mediaset pretén acabar amb el programa, sigui quina sigui la seva audiència. 

Pastora Soler con Bertín en 'Mi casa es la tuya'

Pastora Soler amb Bertín a 'Mi casa es la tuya' | Telecinco

 

10 programes de la cinquena temporada, en espera

Segons el citat mitjà, 'Mi casa es la tuya' encara té deu programes pendents, però Telecinco encara no s'ha pronunciat sobre un possible retorn de cara al futur i tot fa pensar que, amb aquesta audiència, no ho farà.

Tanmateix, cal recordar que Bertín Osborne va abandonar la seva etapa triomfal a TVE a canvi d'un fort increment salarial, ja que Telecinco li va oferir 30.000 euros per capítol —enfront dels 12.000 que cobrava a TVE— i una clàusula contractual per la qual el presentador cobrava 1.000 euros extra per cada dècima de 'share' per sobre del 18%.

Inés Arrimadas serà la propera entrevistada per Bertín Osborne a 'Mi casa es tuya' de 'Telecinco'
Inés Arrimadas també va visitar el programa de Bertín Osborne.  | Telecinco

 

Les audiències han baixat en picat

Aquesta xifra la va superar en 5 dels 9 programes de la seva primera temporada a Telecinco, però després no va tornar a aconseguir-la fins a la tercera, on 4 dels 19 programes van passar d'aquesta dada. En la quarta temporada només 2 de les 16 emissions van superar el 18%, sent la menys vista de la seva trajectòria a Telecinco fins a dia d'avui.

A partir d'ara, tot dependrà del funcionament de la seva cinquena temporada, la qual s'estrena aquesta mateixa nit. Si les noves emissions continuen amb un 'share' similar al dels programes especials —el qual ja va passa en alguns programes de la quarta temporada—, el futur de Bertín a Telecinco podria córrer perill.


Comentaris

envia el comentari