El logo de Telecinco als estudis de la cadena

«Acomiadeu-lo». Un programa de Telecinco podria acabar imminentment

El 'reality' ja no té força a 'Mediaset'

Molts no esperaven el retorn de 'La Casa Fuerte', ja que al principi Telecinco va utilitzar aquest 'reality' com a comodí, però, a causa de les bones dades d'audiència de la primera temporada, la cadena ha apostat per una segona edició, la qual afronta la seva segona setmana. Als comandaments de Jorge Javier Vázquez i Sandra Barneda, el 'reality' afronta una segona edició que sembla que no està tenint el mateix èxit que la primera.

'La Casa Fuerte' va començar tot just quan va acabar 'La isla de las tentaciones', programa que en la seva segona temporada sí que va arrasar. La competència, Antena 3, fa diverses setmanes que li treu l'audiència a Telecinco, on 'La Casa Fuerte' està sent el programa més damnificat d'aquesta tendència. Així, 'Mediaset' ha de posar-se les piles si vol revertir aquesta situació i no perdre aquest format.

Les dades d'ahir no són gens bones. Amb uns números catastròfics, el programa especial d'ahir conduït per Sandra Barneda, primer a Telecinco i després a Cuatro, no va aconseguir convèncer a l'audiència.

Males dades d'audiència

Per la seva banda, Jorge Javier Vázquez tampoc ha aconseguit tenir els grans registres en les gales dels diumenges, per tant, totes aquestes dades posen en perill el futur del programa. Ahir, concretament, l'espai conduït per Sandra Barneda va viure la pitjor dada de la seva història, anotant un 9,3% a Telecinco i posteriorment un 8,6% a Cuatro. Sembla que a l'audiència no li convenç aquest programa especial dels dimarts anomenat 'La Casa Fuerte: Código Secreto'.

A 'La Casa Fuerte' li queden dos telediaris, i això és una realitat. Són diversos els motius pels quals el recorregut d'aquest 'reality' s'està acostant a la seva fi, fent que Telecinco no torni a apostar per una tercera edició. Una de les raons més òbvies és perquè la mateixa cadena va anunciar que probablement l'any 2021, 'Gran Hermano' torni, i a més tot fa indicar que tornarà amb la seva versió 'VIP'. «Estem començant converses i jo crec que tornarà el pròxim any», va explicar el director general de continguts de 'Mediaset'.

'La Casa Fuerte' no té futur a 'Mediaset'

Aquest 'reality' es va crear amb l'objectiu de substituir a 'Gran Hermano', el qual no va poder emetre's a causa de l'abandonament d'anunciants pel 'Cas Carlota Prado'. No tindria cap sentit que, l'any 2021, 'La Casa Fuerte' tornés amb la seva tercera edició, ja que 'GH VIP' es podria fer sense problemes. A més, seria pràcticament impossible quadrar quatre 'realities' en un sol any.

Avui dia està gairebé confirmat que el pròxim any Telecinco apostarà per una nova edició de 'Supervivientes', 'GH VIP' i la tercera temporada de 'La isla de las tentaciones', que ja està gravada. Tenint en compte que 'Mediaset' té els drets de l'Eurocopa, és pràcticament impossible que la cadena li trobi acomodament a 'La Casa Fuerte'. En definitiva, val més fer-se la idea que aquesta serà l'última edició d'aquest 'reality'.

Els espectadors fidels al concurs ja es poden anar acomiadant. Telecinco esperava un major protagonisme en aquest projecte i la veritat és que 'La Casa Fuerte' els va salvar d'un estiu complicat, al seu dia va ser un encert. Però, ara les coses han canviat, fins i tot a les xarxes es poden veure diverses imatges en què es demana la fi del 'reality', ja que no ha convençut prou. 

D'aquesta manera, el programa 'substitut' de 'Gran Hermano' serà substituït pel mateix, un fet paradoxal però real. Una cosa semblant li va passar fa uns anys a 'El campamento de verano', un 'reality' estiuenc i molt similar a la primera edició de 'La Casa Fuerte'.