Televisió Espanyola podria doblar les seves hores de català

Rosa María Mateo, l'administradora nomenada per Pedro Sánchez, ha avançat que l'«ideal» seria arribar a les 80 hores d'aquí a dos anys

Rosa María Mateo va ser nomenada administradora provisional de RTVE pel govern de Pedro Sánchez
Rosa María Mateo va ser nomenada administradora provisional de RTVE pel govern de Pedro Sánchez | cedida

Des de la seva arribada al capdavant de Radiotelevisió Espanyola (RTVE), de la mà del govern de Pedro Sánchez, Rosa María Mateo s'ha proposat fer molts canvis a l'ens públic de comunicació. Més enllà de la cancel·lació de diversos programes i l'acomiadament d'algunes cares conegudes, ara la periodista ha anunciat que TVE-Catalunya donarà un nou impuls a la seva producció de contingut audiovisual en català. 

L'objectiu, doblar les actuals hores de contingut en català

En una intervenció a Barcelona, l'administradora única ha explicat que preveu, coincidint amb el 60 aniversari de l'inici de les emissions de la televisió espanyola des dels estudis de Sant Cugat del Vallès, doblar les seves 20,5 hores actuals en un any. Però això no és tot, ja que per a la presentadora l'«ideal» seria arribar a les 80 hores en català en dos anys, per tal de convertir la televisió pública en «la de tots els catalans». 

TVE podria tenir més hores de català
TVE podria tenir més hores de català | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest sentit, Rosa María Mateo ha explicat que la decisió es basa en l'aplicació estricta de la Llei de l'Audiovisual de l'any 2006, que obliga la televisió estatal a «promoure la cohesió d'Espanya i fomentar les llengües originals». Perquè finalment aquest impuls es converteixi en una realitat s'han d'aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), que el president Pedro Sánchez presentarà aquest mateix divendres. Tot i això, Mateo ha assegurat que té altres opcions sobre la taula, si finalment no s'aproven. 

RTVE prepara més programes informatius, però també sèries i pel·lícules

La intenció de la televisió pública és que aquesta ampliació del contingut en català inclogui tota mena de formats, entre els quals debats i informatius, però també programes d'esports, pel·lícules o documentals. «La intenció és que es pugui treballar conjuntament amb productores catalanes per a la seva elaboració», ha destacat Mateo.

L'administradora única d'RTVE ha reconegut que els programes en català acabaran tapant els que s'emeten a la resta e l'estat, però ha assenyalat que és l'única solució, davant la impossibilitat econòmica de crear un nou canal. 


Comentaris

envia el comentari