IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Tertulians d''Espejo Público' consideren que 'Els Pastorets' d'un municipi català fan adoctrinament independentista

Els tertulians del programa ho han considerat com a propaganda independentista

Susana Griso
Susana Griso a 'Espejo Público' | Antena 3

Com és ja recurrent, el programa matinal 'Espejo Público', d'Antena 3, ha tornat a dedicar la seva tertúlia de nou a l'independentisme. Aquest cop però centrant-se en una cosa molt específica, la tradicional representació catalana 'Els Pastorets'. El programa presentat per Susana Griso ha emès un vídeo d'una d'aquestes representacions com a exemple «d'adoctrinament» independentista.

  

Ha estat la representació de 'Els Pastorets' de Sant Salvador de Guardiola, municipi de Barcelona, la que ha centrat l'atenció dels tertulians del programa. El vídeo és un fragment de l'obra en la qual es pot veure com apareix el que anomenen com a Santa urna i també l'estel que guia els Reis d'Orient en forma d'estelada.

Crítiques a la representació

«Els independentistes converteixen una obra nadalenca en un acte de propaganda», van ser les paraules del representant de la plataforma que reivindica el territori de Tabàrnia, present al programa.

I és que alguns dels tertulians del programa es van posar les mans al cap en veure les imatges publicades a les xarxes socials per Societat Civil Catalana, qui també crítica aquesta representació de 'Els Pastorets'. De fet el missatge amb el qual acompanyaven la publicació ho deixa ben clar: «Creieu que ho heu vist tot al processisme? Això és espectacular! La sagrada urna. Ens apostem una missa de sor Ferrusola a què us quedeu de pedra».

Paco Marhuenda, director del mitjà de comunicació 'La Razón', ha estat un dels més crítics amb el vídeo, però una de les tertulianes no ha dubtat a parar-li els peus i comparar aquesta acció amb la 'chirigota' que parlava sobre si s'havia de condemnar o no a Carles Puigdemont.

Una tradició que fa sátira amb l'actualitat política

La mateixa tertuliana s'encarregava d'explicar que 'Els Pastorets' és una tradició catalana de fa dècades que precisament té un caràcter satíric respecte l'actualitat política i social. Ella explicava que el que s'ha representat a tal obra «és un resum de l'any 2017 i l'1 d'octubre n'ha format part, i es pot fer la ironia que el nen Jesús és una urna».


Comentaris

envia el comentari