IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Toni Cruanyes admet un dels errors més greus de TV3

El periodista català parla de realitat viscuda a la cadena en els darrers mesos

Toni Cruanyes considera injustes les crítiques a TV3
Toni Cruanyes considera injustes les crítiques a TV3 | TV3

Toni Cruanyes, periodista català que des del 2014 està al capdavant del Telenotícies Vespre de TV3, ha acceptat en una entrevista a 'La Vanguardia' que hagut un cert excés d'informació política a la cadena referent a Catalunya.

Segons Cruanyes: «Nosaltres utilitzem criteris professionals i d'equilibri territorial, polític i de gènere que apliquem en tots els àmbits. Sí que puc fer una autocrítica, i és que hagut un excés d'informació política en tota la graella de TV3, i em consta que la direcció d'informatius vol posar-hi remei». Amb aquesta confessió, el periodista assumeix que és possible que la realitat política i social del país hagi portat a focalitzar l'actualitat informativa en només un sol àmbit i que, de cara a l'espectador, aquesta situació s'hagi pogut veure de forma excessiva.

En cap moment s'ha intentat adoctrinar els ciutadans, assegura Cruanyes

Això no obstant, Cruanyes ha volgut deixar clar que des de la cadena de televisió pública de Catalunya, en cap moment s'ha intentat adoctrinar els ciutadans, com sí que s'ha deixat entendre des d'altres mitjans de comunicació. En aquest punt, el periodista considera que aquestes informacions han estat fruit de la falta de responsabilitat a l'hora d'assumir i acceptar que a Catalunya hi ha un problema real.

«Fa molt de temps que rebem atacs que són, en part, injustificats. Evidentment que es poden cometre erros, però penso que sobretot se'ns ha atacat perquè hi ha una voluntat de no afrontar el problema polític a Catalunya i és més fàcil dir que els catalans són ximples i que TV3 renta el cervell de la gent», explica Cruanyes. Tanmateix, ha seguit lamentant que: «Això és molt injust, a part que no és així. Hem rebut crítiques molt descarnades. Se'ns ha equiparat amb Goebbels, els nazis, la Unió Soviètica... És hora de posar les coses al seu lloc».

Publicació del seu llibre 'Un dels nostres'

Però més enllà d'aquestes declaracions, el periodista ha aprofitat l'entrevista per a demostrar que ha començat el 2020 amb bon peu, gràcies a la publicació del seu llibre 'Un dels nostres'. El popular presentador es troba immers en els actes de presentació del llibre i així ho ha donat a conèixer a través del seu compte oficial d'Instagram on va publicant alguns dels actes promocionals.

'Un dels nostres' està «a mig camí entre les memòries i l'assaig històric» i en ell Cruanyes explica l'experiència d'estar al capdavant del TN de TV3 mentre durant els últims anys on ha hagut de cobrir el conflicte polític des del referèndum de l'1-O fins al judici del Procés i les posteriors reaccions. Finalment, el periodista també parla de la seva condició d'homosexual i de la necessitat de normalitzar aquest col·lectiu perquè tots els joves puguin créixer lliures i sense prejudicis estimin a qui estimin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Entrevista a @lavanguardia amb fotografia de @xcerverav #undelsnostres #periodisme

Una publicación compartida por Toni Cruanyes (@toni_cruanyes) el

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari