Els treballadors de TV3 lluiten per salvar els Esports

L'inici d'un nou magazín d'entreteniment i actualitat presentat per Ricard Ustrell posa en perill l'informatiu diari d'esports en català, que s'emet des de fa més de 30 anys

La direcció de TV3 vol eliminar la franja d'Esports de la franja de tarda
La direcció de TV3 vol eliminar la franja d'Esports de la franja de tarda | Cedida

Conflicte intern a TV3. Direcció vol eliminar la producció d'Esports de la franja de tarda i els treballadors lluiten per evitar-ho. La incorporació d'un nou programa a la cadena, un magazín d'entreteniment i actualitat en directe a la franja de 12 a 14 h presentat per Ricard Ustrell, és la raó principal que porta als directius a voler prescindir de l'informatiu diari de l'esport català que s'emet des de fa 30 anys, actualment amb el nom d''Esport Club'.

El Departament d'Esports de la cadena s'ha reunit aquest dimarts en assemblea després del fitxatge, gairebé segur, de Ricard Ustrell per fer un nou programa de migdia. Els treballadors s'han mostrat en contra de l'eliminació de la franja esportiva de vespre, argumentada pel desplaçament dels equips tècnic i de producció al nou programa. «La direcció està entestada amb el nou projecte i disposada a sacrificar els Esports», apunten.

 

Propostes rebutjades

A partir d'aquesta reunió, el Comitè d'Empresa de TVC ha emès un manifest d'explicació a la societat, on s'explica que «les converses del Comitè d'empresa amb la direcció per mantenir la producció d’Esports de la franja de la tarda no han prosperat», i que les dues propostes que van plantejar per la planificació de personal i recursos tècnics amb l'objectiu de no sacrificar els Esports «han estat rebutjades per la direcció».

Des del Comitè denuncien la falta de recursos i defensen el compromís dels mitjans públics amb l'Esport català, «com a instrument d’integració i cohesió de la nostra societat»: «L’ambició per ser líders d’audiència reforçant la franja del migdia abans dels Telenotícies, sense incrementar plantilla ni pressupost, topa amb la realitat de la saturació i pressió de feina dels departaments tècnics i de producció, hipotecats per un model de televisió en permanent directe», expliquen.

El nou programa d'Ustrell

El nou programa de Ricard Ustrell serà de 12 a 14 h i a partir del setembre, amb l'objectiu de compartir amb Ferreras i 'Al Rojo Vivo'. Segons informa 'En Blau', TV3 està buscant la fórmula per assegurar que Esport Club segueixi en antena, fent-lo compatible amb el nou programa d'entreteniment. A més, el subdirector d'Ustrell serà Xavi Rusiñol, que ha difós ofertes de treball a la xarxa en recerca de «periodistes joves per un nou projecte televisiu».

 

rICARD uSTRELL
Ricard Ustrell presentarà el nou programa informatiu i d'entreteniment a TV3   | Twitter

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari