Companys de Jordi Cruz i Pepe Rodríguez demanen que se'ls faci fora

La causa és l'emissió de 'Masterchef' en què l'equip del programa entrava en el rodatge de 'La casa de paper'

Pepe Rodríguez i Jordi Cruz al programa 'MASTERCHEF'
Des de 'RTVESinPersonal' demanen dimissions després de l'últim programa | TVE

Nova polèmica a 'Masterchef' després que 'RTVESinPersonal', col·lectiu unitari de treballadors de la Corporació Radiotelevisió Espanyola, hagi sol·licitat la dimissió de Toñi Prieto, responsable d'entreteniment de TVE, per l'emissió de 'Masterchef' d'aquest dilluns 4 de maig, en la qual tot l'equip del programa entrava en el rodatge de 'La Casa de Papel'.

«Aquesta coneguda sèrie està distribuïda per Netflix i s'emet a Antena 3, per la qual cosa aquest exercici de publicitat encoberta a la mateixa competència no entra dins de la lògica empresarial i menys de servei públic a què es deu la Corporació pública RTVE», exposa l'organisme en un comunicat.

A causa d'això, demanen el cessament en el càrrec «com a productora executiva de RTVE, en l'equip de producció del programa, de Toñi Prieto». 'RTVESinPersonal' denuncia que els termes contractuals de 'Masterchef', «així com la majoria dels efectuats amb diferents productores que serveixen continguts a RTVE, són desconeguts fins i tot en els seus termes més bàsics».

Els treballadors d'aquest organisme de RTVE afirmen amb gran rebuig que, per «mantenir l'opacitat en la contractació», la direcció s'empara en la llei de protecció de dades, tot i que asseguren que aquesta norma no s'inclou.

«I més en l'actual moment en el qual s'ha interromput temporalment el funcionament ordinari del portal de transparència per disposició governamental», afirmen abans de demanar que RTVE aposti «decididament per optimitzar els seus recursos a través de l'augment de la producció pròpia interna segons el que dicta el mandat marc de la cadena», finalitza el dur comunicat de 'RTVESinPersonal'.


Comentaris

envia el comentari