IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els treballadors de TVE no volen una versió del 'FAQS' produïda per Buenafuente

Rosa Maria Mateo, la nova administradora pública de RTVE, vol que 'El Terrat' produeixi un nou debat polític a La 1

TVE podria endur-se el format del 'Preguntes Freqüents'
TVE podria endur-se el format del 'Preguntes Freqüents' | CatalunyaDiari.cat

Tot i que fa pocs mesos hi ha una nova direcció a RTVE, els seus treballadors continuen amb la seva lluita per aconseguir un mitjà públic espanyol el més independent possible. L’última decisió que no agradat gens és la intenció de Rosa María Mateo de demanar a una productora externa la realització d’un debat polític per La 1. I sembla que l’escollida seria ‘El Terrat’, l’empresa d’Andreu Buenafuente, que es troba darrere de l’exitós programa de TV3 ‘FAQS’.

El sindicat UGT ha confirmat la intenció de la direcció de l’ens públic de subcontractar aquest nou format televisiu. La directora d’informatius, Begoña Alegría, ja havia confirmat que tenien ‘en estudi’ recuperar un debat polític per la principal cadena de TVE. Sembla que un cop més ho volen fer adaptant un programa d’èxit de la televisió catalana, com ja fessin amb ‘El Foraster’ o ‘Espai Terra’, ‘El Paisano i ‘Aquí en la Tierra’ a la 1.   

 

Un ‘FAQS’ a La 1 és «il·legal»

Els treballadors de RTVE han recordat que existeix una normativa que impedeix «cedir a tercers la producció i edició dels programes informatius». Consideren per tant «il·legal» el desig de la seva nova cap i de la nova gerència de la televisió pública estatal. Expliquen també en un comunicat que «la programació informativa de la Corporació serà de producció pròpia, havent d’actuar com a productor i editor principal».

Andreu Buenafuente, a 'Late Motiv'
Andreu Buenafuente produiria el programa a TVE | El Terrat

 

Han criticat amb duresa la decisió d’Alegría i Mateo, considerant «molt greu» que es vulgui deixar en mans d’una productora externa, sigui quina sigui la seva ideologia, un programa informatiu. «És un veritable gerro d’aigua freda pels treballadors que confien que RTVE faci un gir clar i evident que ens retorni la credibilitat que vam perdre en l’etapa anterior».   

No volen que es repeteixin errors del passat

Estan disposats a fer el que calgui perquè La 1 no torni a emetre un espai amb un clar posicionament polític com els que van presentar Carlos Herrera o Ernesto Sáenz de Buruaga. Per evitar que «regalin la producció dels Serveis Informatius», han confirmat que faran front a la direcció de RTVE.  


Comentaris

envia el comentari