ÚLTIMA HORA

👉 El Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions

El Tribunal Suprem podria acabar amb 'Pasapalabra'

Els magistrats ha declarat ferma la sentència per la quals, a petició del grup britànic 'ITV Global Entertainment', la cadena no podria emetre el programa amb aquest nom ni format.

Fotomuntatge de Christian Gálvez i Fran durant el 'Rosco' de Pasapalabra
Fotomuntatge de Christian Gálvez i Fran durant el 'Rosco' de Pasapalabra  | CEDIDA

Fa més d'onze anys que 'Pasapalabra' s'emet amb èxit rotund d'audiència. Però ara sembla que en perilla la continuïtat. El Tribunal Suprem ha declarat ferma la sentència que dóna la raó al grup britànic 'ITV Global Entertainment', segons la qual Telecinco hauria de cessar l'emissió del famós programa per suposada vulneració de propietat intel·lectual. Així doncs, Mediaset no podria seguir fent ús ni del nom ni del format de l'espai que condueix Christian Gálvez.

L'Alt Tribunal no ha admès a tràmit el recurs que havia presentat el grup de Paolo Vasile sobre els drets d'emissió del 'Pasapalabra', tal com avança el diari 'Expansión'. Això podria representar la fi del famós programa de Telecinco.

Un reclam dels creadors de 'The Alphabet Game'

Pasapalabra va veure la llum l'any 2000 a Antena 3, però set anys després passaria a la graella de Telecinco, on s'ha convertit en un dels formats de referència. Mediaset va intentar deslligar-se del grup britànic que el denuncia, rescindint el contracte d'explotació que els unia, tot justificant que les parts més emblemàtiques del concurs, com 'el rosco' o el mateix nom del programa, no eren propietat d'ITV, que emetia el format sota el nom de 'The Alphabet Game'.

Els britànics van guanyar la demanada el 2016 i l'Audiència Provincial de Madrid els atorgava una indemnització de 15 milions d'euros. La sentència advertia Mediaset que no podia seguir fent ús del títol ni del format de 'Pasapalabra'. El grup de Vasile va tirar endavant un recurs, que aconseguiria només reduir la multa a 7 milions d'euros, passant el cas en mans del Suprem. Els magistrats tornen a donar ara la raó al grup britànic i podrien demanar l'execució de la resolució, acabant amb el programa de Telecinco.

La qüestió es resoldrà el mes de juny i pot representar un cop dur per a la cadena espanyola, donades les altes xifres d'audiència que 'Pasapalabra' li brinda, una mitjana de 2 milions d'espectadors que segueixen diàriament el programa, atents a si algun concursant aconsegueix endur-se el temptador 'bote'.


Comentaris

envia el comentari