ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

TV3 i Catalunya Ràdio prohibeixen els anuncis d’apostes i jocs en horari infantil

La mesura serà vigent a partir del 30 de juny i inclourà els mitjans digitals de la CCMA

Grup jugant a les apostes
Els anuncis d'apostes quedaran prohibits a partir del 30 de juny tant a TV3 com a Catalunya Ràdio | Cedida

La presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, ha fet públic que la corporació deixarà d’emetre a partir del 30 de juny publicitat de jocs i apostes en línia, totes vinculades amb els esports, en horari infantil. La mesura no es començarà a aplicar abans, ja que la Corporació ja té publicitat venuda en espais d’esporta que ara «no se’ls pot retirar», segons Núria Llorach.

El Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) va instar recentment a la CCMA a deixar d’emetre aquest tipus de publicitat en l’anomenat horari protegit. Llorach assegura que la CCMA «com a servei públic entonem aquesta petició del CAC». També ha explicat que no es descarta ampliar la prohibició d’emetre anuncis relacionats amb jocs i apostes a tot l’horari tant de la televisió com de la ràdio pública.

Llorach ha explicat que ja s’han traslladat les noves directrius a la direcció de màrqueting i vendes de la CCMA i a partir del 30 de juny, com està acordat, s’evitarà l’emissió d’anuncis relacionats amb apostes i jocs esportius a tots els mitjans de la Corporació, és a dir, tant en mitjans digitals com a la ràdio i la televisió.

Documental de 'Sense Ficció'
El documental de 'Sense Ficció' 'Procés dins del procés' serà sancionat per la JEC | Cedida

 

TV3 rep una sanció de la JEC pel seu programa 'Sense Ficció'

El grup polític Ciutadans va presentar un recurs davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona contra el capítol de 'Sense Ficció': 'Procés dins del procés'. La Junta va decidir tombar el recurs i el grup polític l'ha tornat a presentar, però davant de la Junta Electoral Central (JEC). En aquest segon cas han considerat que el programa legitima la causa separatista i presenta els presos com a víctimes.

Ciutadans va argumentar en el seu recurs davant la JEC que el programa del 'Sense Ficció' on es parlava amb familiars dels presos era «partidista i electoralista», a més que se l'identificava amb la candidatura de JxCat i ERC. Finalment, TV3 haurà de pagar una multa que anirà entre els 300 i els 3.000 euros.


Comentaris

envia el comentari