Imatge del periodista Lluís Caelles durant una connexió des de Kiev

Impactant connexió de TV3 a Ucraïna: Se senten els trets en directe

Amb total enteresa, el periodista Lluís Caelles anava explicant la situació des de Kíev mentre se sentien trets per darrere

Les coses com són: TV3 està fent una admirable i commovedora cobertura de la guerra a Ucraïna. En primera persona, periodistes com Manel Alías o Lluís Caelles expliquen el dia a dia del conflicte amb una enteresa que fa feredat.

I si el passat diumenge 27 de febrer Manel Alías firmava el que definia com «la crònica més difícil de la meva vida», ahir Lluís Caelles va deixar tothom perplex amb un directe des de la plaça de la independència de Kíev, al centre neuràlgic —i actualment, fantasma— de la capital ucraïnesa. 

I és que mentre Caelles connectava en directe per explicar la situació del conflicte armat, s'anaven sentint trets de tota mena per darrere. El que més sorprenia, però, era el saber estar del periodista en tot moment, portant la situació amb una absoluta i commovedora normalitat. 

Podeu veure la crònica de Lluís Caelles en aquest enllaç del Telenotícies vespre del passat dilluns, 28 de febrer. 

Calma tensa a Kíev, terror a Okhtyrka

Lluís Caelles explicava que Kiev s'ha convertit en una ciutat deserta que espera el seu destí final: un previsible enfrontament armat pels carrers de la ciutat. Una imatge d'un altre segle. 

La realitat, però, és ben diferent a Okhtyrka, a la regió de Sumy. I és que almenys 70 soldats ucraïnesos han mort en el bombardeig d'una unitat militar al municipi d'Okhtyrka, al nordest del país. 

No es descarta que les víctimes puguin ser moltes més, ja que encara es recupera gent de sota la runa, i ha explotat un dipòsit de gasolina. 

A més, forces russes han bombardejat un edifici governamental a la cèntrica plaça de la Llibertat de Kharkiv, la segona ciutat del país. Segons els serveis d'emergència, l'atac ha provocat almenys sis ferits, entre ells un menor.

El ministre d'Exteriors ucraïnès, Dmytro Kuleba, ha reiterat la seva crida a la comunitat internacional perquè «faci més» per aturar el president rus, Vladímir Putin. La situació sembla lluny d'arribar a una solució. «Han llançat barbàrics míssils a la plaça de la Llibertat i a districtes residencials de Kharkiv. Putin no podrà doblegar Ucraïna», ha assegurat Kuleba en un missatge a Twitter.