Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

TV3 decideix deixar d'emetre 'El Foraster' per la mala situació econòmica de la cadena

Ho ha anunciat el director de la productora Brutal Mèdia, Raimon Masllorens

 

TV3 ha decidit deixar d'emetre el popular programa 'El Foraster', presentat per Quim Masferrer des de l'any 2013, degut als problemes econòmics que té actualment la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Ho ha anunciat el mateix director de la productora Brutal Mèdia, Raimon Masllorens, a través del seu perfil de Twitter. 

 

En el seu comentari, Masllorens agraïa a l'expresident Carles Puigdemont les seves paraules sobre l'últim programa, però anunciava la fi del mateix. «Malauradament el programa d'ahir va ser el darrer. La situació de TV3 no permet seguir amb la producció del 'Foraster'», han estat les paraules del director de la productora. 

Un dels programes més populars de la cadena

El programa, presentat per Quim Masferrer, ha aconseguit convertir-se en una de les insígnies de la cadena pública catalana, des de la seva primera emissió el 2013. De fet, en moltes ocasions s'ha acabat convertint en el programa més vist els dimecres a Catalunya i ahir mateix per exemple, amb una visita al Monestir de Sant Daniel, ha sumat més de mig milió d'espectadors, i un 21,7% de quota de pantalla. 

 

Imatge de la visita de Quim Masferrer al Monestir de Sant Daniel | TV3

 

La CCMA s'enfronta a greus problemes econòmics després dels nous canvis en la llei espanyola de contractes del sector públic. En concret, el que ha canviat és el criteri a l'hora de comptabilitzar la deducció de l'IVA, i en el cas de TV3 això ha significat que l'Agència Tributària li reclami a la cadena pública un total de 30 milions d'euros. 

 

La situació dibuixa un futur força negre per a les produccions externes de la televisió pública, i el mateix director, Vicent Sanchis, ja va reconèixer que no poden garantir la continuïtat de populars programes com el 'Polònia' o la telenovel·la 'Com si fos ahir'. La primera víctima, però ha estat el magazín 'Tarda Oberta', que TV3 ja ha deixat d'emetre. De fet, després d'aquesta decisió la productora Mediapro ha anunciat que denunciarà la cadena, en considerar que no s'han respectat els acords firmats.