TV3 podria participar a Eurovisió

La Unió Europea de Radiodifusió (UER) podria emetre una resolució que permetria que la CCMA pogués participar en els concursos d'Eurovisió

La Unió Europea de Radiodifusió (UER) podria aprovar la participació catalana a Eurovisió
La Unió Europea de Radiodifusió (UER) podria aprovar la participació catalana a Eurovisió | Eurovisió

TV3 és a prop de fer un salt definitiu cap al futur. La Unió Europea de Radiodifusió (UER) podria fer pública una resolució al llarg dels pròxims dies que permetrà l’entrada de la CCMA a la xarxa de mitjans esmentada. Quelcom que, segons avança ‘El Nacional’, farà que la televisió catalana s’uneixi a una xarxa que ajunta la gran majoria de corporacions públiques d’Europa i que, de retruc, possibilitarà que Televisió de Catalunya pugui participar a Eurovisió.

En aquesta línia, doncs, Eurovisió s’erigeix com el gran actiu de la resolució esmentada. «Eurovisió és només una petita part del que suposa ser membre actiu d’aquesta organització internacional», comenta al mitjà citat Josep Riera, portaveu de JxCat, mentre al·lega: «Catalunya tindrà el dret a participar-hi quan formi part de la xarxa europea, com ja ho fan les televisions regionals de Bèlgica i Suïssa o la de Gal·les».

 

A l’espera del ‘si’ definitiu

Cal reconèixer, però, que encara manca el vistiplau europeu. «Esperem una resposta positiva ben aviat», reconeix així el mateix Riera mentre que, al fil de la qüestió, afegeix:  «Més encara després dels recursos que ha interposat la Corporació perquè aquesta petició arribi al plenari de la UER i es voti, tot i els intents de bloqueig per part de l’Estat espanyol».

TV3 es planteja prescindir de la telenovel·la 'Com si fos ahir'
TV3 podria participar a Eurovisió | CCMA

 

JxCAT i ERC, a favor; la CUP, en contra

Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, els Comuns i Units per avançar ja han donat el seu ‘si’ perquè la proposta es converteixi en una realitat. Una unió que, en aquesta línia, permetria que el dictamen fructifiqués al Parlament a través d’una moció que acabaria obtenint la majoria absoluta.

Per contra, doncs, també cal esmentar que Ciutadans, Partit Popular, PSC i la CUP ja s’hi han mostrat en contra. Ara, finalment, només cal esperar a la resolució europea per veure si Catalunya acaba tenint una participació activa a Eurovisió.


Comentaris

envia el comentari