TV3 no reobrirà la delegació de la Catalunya Nord

L'anunci ha provocat una onada de protestes

Estudis de TV3
TV3 no té prevista la reobertura de la delegació de la Catalunya Nord | CatalunyaDiari

 
 

La presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, ha anunciat durant la comissió parlamentària celebrada aquest divendres que no es preveu reobrir la delegació que TV3 tenia a la Catalunya Nord, concretament a Perpinyà.

Segons ha informat 'Nació Digital', després de la intervenció del diputat d'Esquerra Republicana, Jose Rodríguez, Llorach ha assegurat que la cobertura informativa del territori està «garantida» des de Girona. «Hi ha el mateix temps de desplaçament des de Girona a Ripoll que a Perpinyà», ha argumentat la presidenta. 

Desmantellada per motius econòmics

L'any 2005 Televisió de Catalunya va obrir una delegació a Perpinyà amb l'objectiu d'estar presents en tots els territoris de parla catalana. D'aquesta manera es pretenia incrementar les informacions oferides des de la Catalunya Nord, amb un equip format per Pere Codonyan i Thierry Masdeu

La delegació de la Catalunya Nord va quedar desmantellada l'any 2013 a causa de la crisi econòmica que va afectar el país. A més a més, TV3 també va tancar altres corresponsalies com les de les Terres de l'Ebre i el Pirineu, i la CCMA va veure's obligada a rescindir els contractes que tenia amb diverses productores. «No va ser una renúncia informativa, sinó una necessitat d'adaptar-nos als recursos de què disposàvem», justificava Núria Llorach. 

Oposició de diverses entitats culturals

L'anunci del tancament d'aquesta delegació va provocar una onada de protestes per part de professionals i agents tant polítics com socials. Esquerra Republicana de Catalunya i la federació en defensa de la llengua i la cultura catalanes van fer públic un comunicat crític signat per nombroses entitats culturals. 

Pere Manzanares, un conegut activista nord-català, va ser l'encarregat d'encapçalar el grup de protesta envers la decisió de tancar la delegació de Perpinyà. Els ciutadans van mantenir-se ferms davant les amenaces del desmantellament de la delegació, i Manzanares afirmava que «El que volem és que hi hagi una relació privilegiada entre Catalunya i les seves institucions i la Catalunya Nord».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari