TV3 obrirà un nou canal de televisió dirigit al públic juvenil

L'arribada del nou canal es farà enguany, tot i que es podria allargar com a molt fins al 2021

Logotip de TV3 situat al sostre dels estudis de TVC a Sant Joan Despí
Els estudis de TV3 estan situats al municipi barceloní de Sant Joan Despí. | ACN

Televisió de Catalunya prepara una una reordenació dels seus canals de televisió que donarà entrada a novetats. Tal com publica aquest divendres el portal 'ElCinèfil.cat' en una entrevista amb Vicent Sanchis, director de la televisió pública catalana, aquesta reordenació donaria lloc a l'entrada en funcionament d'un nou canal juvenil, que ocuparia algunes franges horàries del Canal Super3. Així, es convertiria en el 'Canal Super3 Z' i disposaria d'una important plataforma de continguts a Internet.

Alhora, Sanchis també defensa la fusió en dos dels canals 33 i Esport3, atesa la manca de continguts de què disposa el canal esportiu per la pèrdua dels drets de les competicions de diverses disciplines.

C's vol que el Parlament insti el Govern a retractar-se públicament dels «tocs d'atenció» de Vilallonga a TV3

En un altre ordre de coses, Ciutadans (C's) vol que el Parlament insti el Govern a retractar-se públicament dels «tocs d'atenció» a TV3 i Catalunya Ràdio de la consellera de Cultura «quan considera que els mitjans s'aparten de les seves consideracions partidistes i opinions personals i a abstenir-se en el futur de realitzar-ne de nous».

Segons han explicat fonts de la formació, C's ha registrat una moció pel ple d'aquest divendres que també vol emplaçar l'executiu català perquè els mitjans de la CCMA emprin amb «normalitat» les llengües catalana, castellà i aranesa. Així, es reclama que la televisió i la ràdio pública siguin «respectuosos amb el pluralisme polític com a garantia del dret fonamental de tots els ciutadans a la llibertat ideològica».

Altres punts de la moció que presenta C's aposten perquè la cambra catalana reconegui i agraeixi la difusió de la sèrie 'Drama' de TV3 com a «mostra de la diversitat i la pluralitat de Catalunya i l'ús habitualment indistint de la llengua catalana i la llengua castellana per la societat catalana». A més, C's aposta per reprovar la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, per haver comentat que hi havia massa presència de castellà a TV3 i per haver explicat que havia fet un «toc d'atenció» pel mateix motiu a la cadena de televisió.


Comentaris

envia el comentari