IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'informatiu de TV3 és el més plural i el PP, el partit amb més presència

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha presentat el seu informe sobre el pluralisme polític a la televisió i a la ràdio del segon quadrimestre del 2018

Els telenotícies de TV3 són els més plurals i el PP és la força política amb més presència als mitjans catalans
Els telenotícies de TV3 són els més plurals i el PP és la força política amb més presència als mitjans catalans | CCMA

Nou informe sobre la pluralitat de veus a les televisions catalanes per part del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, CAC, durant el període comprès entre maig i agost d’aquest 2018. L’estudi mostra que els telenotícies de TV3 són els més plurals de Catalunya i el PP és el partit polític amb més presència als mitjans audiovisuals catalans.

El període analitzat, així mateix, ha estat d'allò més mogut. De la investidura de Quim Torra i la moció de censura de Pedro Sánchez a Mariano Rajoy, al relleu de Pablo Casado i a l'auge de VOX. Context, però, aprofitat per TV3 per treure a relluir els seus grans resultats. 

TV3 la més plural i PP amb més presència

Durant el segon quadrimestre els telenotícies de TV3 han realitzat més quantitat d’entrevistes amb major varietat de veus, donant la paraula a 30 agrupacions polítiques diferents, convertint-se d’aquesta manera en la cadena de televisió més plural de Catalunya. Enfront dels altres mitjans audiovisuals, com RAC1 amb 29 agrupacions, seguida de Catalunya Ràdio amb 28 i finalment TVE Catalunya amb 24 i 8tv amb només 22 agrupacions.

L’estudi del CAC també mostra la presència dels diferents partits polítics als diversos mitjans audiovisuals catalans. Dins del context que ha marcat aquests quatre mesos, el PP ha estat la força política que més presència ha aconseguit, gràcies sobretot a la renúncia de Mariano Rajoy a la presidència del partit i a la proclamació de Pablo Casado com el seu nou president.

L'estudi mostra que el PP és la força política amb més presència als mitjans catalans
L'estudi mostra que el PP és la força política amb més presència als mitjans catalans | Twitter

 

En aquest sentit, el PP ha tingut un 15,8% de presència a 8tv, a continuació un 13,4% a RAC1, molt a prop de TVE amb un 13,1% i on menys s’ha vist aquest partit ha estat a TV3 amb un 11,5% i a Catalunya Ràdio amb només un 10,4% de presència. No obstant això, en totes elles ha estat el líder i, a TV3 per exemple, Ciutadans és la segona força política amb més temps de paraula i la tercera el PSOE i PSC.

 


Comentaris

envia el comentari