IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

TV3 podria eliminar la telenovel·la 'Com si fos ahir' a partir del setembre

Els drets esportius i les corresponsalies de Moscou, Pequín i l'Amèrica Llatina també es podrien veure afectades

Els protagonistes de l'actual telenovel·la de TV3, 'Com si fos ahir'
Els protagonistes de l'actual telenovel·la de TV3, 'Com si fos ahir' | CCMA

El director de TV3, Vicent Sanchís, s'ha reunit aquest dimarts, 23 de gener, amb els caps i de la cadena i amb el Comitè d'empresa i Consell professional per explicar les propostes de la direcció a causa de l'aplicació del nou càlcul de l'IVA establert a la Llei de Contractació Pública.

Segons han informat a través d'un comunicat, una de les propostes més preocupants que hi hauria seria l'eliminació de la producció de la telenovel·la a partir de l'últim trimestre d'enguany, és a dir, a partir del setembre. Tanmateix, també desapareixerien quasi tots els drets esportius de totes les especialitats, el que significaria la «pràctica desaparició de la producció de Dramàtics i d'Esports».

Unes retallades de 33 milions d'euros

De fet, es plantegen retallades de producció a totes les àrees. I és que la crisi de l'IVA, la caiguda d'ingressos publicitaris i el dèficit arrossegat del 2017 obliguen els mitjans de la Generalitat a efectuar retallades dràstiques que, en el cas de la televisió, pugen fins als 33 milions d'euros. 

Un altre dels damnificats serà la xarxa exterior del canal públic, ja que «els informatius eliminarien les corresponsalies de Pequín, Moscou i l'Amèrica Llatina, es prescindiria de les unitats d'enllaços de les delegacions territorials, i quedaria retallada la compra de producció aliena pel 'Sense Ficció' i el '30 Minuts'», els quals haurien de funcionar només amb documentals elaborats pels professionals de la casa, tal com diu el diari 'Ara'. 

Tanmateix, «la programació associada i coproduccions d'entreteniment i altres gèneres quedarien eliminades a partir del segon semestre, i es perdrien programes com 'Joc de Cartes', 'Polònia', 'El Foraster' i altres èxits» de la cadena pública catalana.

Rebuig a les mesures

Al comunicat, el comitè d'empresa de TV3 també rebutja les mesures i «reclama que s'aturi les decisions irreversibles que podrien ser un desastre per al futur de TV3 i de tot el sector audiovisual», i afegeixen que «és en l'àmbit polític on es poden trobar les solucions a la crisi pressupostària actual», la qual és «sobrevinguda i aliena a la CCMA».

D'altra banda, els representants dels treballadors sí que coincideixen amb la direcció que «és urgent una aportació extra al pressupost del 2018 de la CCMA per assumir el dèficit sobrevingut pels canvis de l'IVA». 

Finalment, des del comitè insten a «tots els grups parlamentaris a complir amb els seus compromisos de campanya quan van reconèixer que el dèficit per l'IVA a la CCMA era una emergència que s'havia d'atendre específicament» i critiquen que «la resta de radiotelevisions afectades pel nou IVA en cap cas estan plantejant mesures contra la seva producció, programació i plantilles». 


Comentaris

envia el comentari