IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

TV3 podria prescindir de ‘Polònia’ per manca de pressupost

Fins cinc programes cabdals de la televisió estan en risc per la crisi de l’IVA que travessa el mitjà

Polònia, programa exitós de TV3
Polònia, programa exitós de TV3 | CCMA

Pèssima notícia per l’audiència de TV3. Si bé és cert que darrerament el director de la televisió pública catalana, Vicent Sanchis, havia pelegrinat per diferents mitjans alertant de la «situació terrorífica» de canal, ara acaben de saltar totes les alertes amb una notícia que podria deixar molt tocada a la corporació.

Polònia, un dels programes més mítics i celebrats del mitjà, podria tenir els dies contats a causa de la darrera reforma de l’IVA. Segons ‘La Vanguardia’, la Corporació Catalana de Mitjans treballa amb la hipòtesi de retallar 33 milions d’euros de pressupost en televisió i aquesta mesura afectaria de ple a la programació de TV3.

Perillen ‘Polònia’, ‘El Foraster’ i ‘Joc de Cartes’

La situació sembla ser dramàtica, com va alertar Sanchis. Els espais produïts per empreses externes perillen —i molt— a TV3. Als ja esmentats 'Polònia', 'El Foraster', 'Joc de Cartes' i 'Com si fos ahir', s’hi podrien sumar 'Preguntes freqüents' i 'l’APM'.

D’altra banda, una de les noticies que ja ha transcendit ha estat la de 'Tarda Oberta'. El programa de sobretaula, presentat per Ruth Jiménez i Vador Lladó, va ser la primera ‘víctima’ de l’IVA i serà substituït per un programa d’Elena García Melero anomenat 'Tot es Mou'.

'El Foraster', també podria ressentir-se de la mesura
'El Foraster', també podria ressentir-se de la mesura | TV3

 

‘Com si fos ahir’, en risc; Benvinguts a la família, paralitzat

Només s’ha emès un capítol però el seu rodatge s’ha hagut de paralitzar. La noticia, avançada per Sanchis, posa el canal català entre l’espasa i la paret, ja que no te cap contingut de producció pròpia per substituir-lo.

A més, perillen també els corresponsals a Pequin (Japó), Moscou (Rússia) i Amèrica Llatina, així com també programes de producció pròpia com el 'Sense Ficció' o el '30 Minuts'. Unes mesures que, segons Sanchis, poden «arraconar del tot a TV3 en l’espai comunicatiu i audiovisual en català».

Els treballadors, consternats  

El comitè d'empresa de TV3 va expressar el passat dimarts, 23 de gener, que rebutja les mesures i «reclama que s'aturin les decisions irreversibles que podrien ser un desastre per al futur de TV3 i de tot el sector audiovisual».

A més, van afegir que «és en l'àmbit polític on es poden trobar les solucions a la crisi pressupostària actual», la qual és «sobrevinguda i aliena a la CCMA».


Comentaris

envia el comentari